MusicMedia

„Amíg a muzsika szól, a világ is sokkal szebb.”

Klotz „kábelügyi” fejtegetés

Ma már egyre több zenész ismeri fel azt az egyértelmű tényt, hogy bizony-bizony nagyon nem mindegy, mivel és milyen körülmények között, de leginkább milyen minőségben kerülnek továbbításra hőn szeretett hangszereik, muzsikájuk jelei. Persze sokan ma is úgy vannak ezzel, hogy majd a „technikusok” megoldják... ami legtöbbször igaz is, de azért nem árt képbe kerülni a lehetőségekkel kapcsolatban.

Klotz high-end minőségű Titanium StarQuad mikrofonkábel

A mikrofonkábelnek az emberi hang lényegét kell továbbítania. Az énekes előadás minden nüánszát és jellegzetességét közvetlenül kell tolmácsolnia, megragadnia a hang lelkét és az érzelmek mélységét. A kiváló hangzás mellett strapabírónak és rendkívül hajlékonynak kell lennie – és lehetőleg egy életen át kell szolgálnia.

A Klotz hosszas előkészítő munkájának eredménye a Titanium StarQuad mikrofonkábel. A StarQuad extra vezetőképességű 4x0,34 mm² átmérőjű vezetékkel és rendkívül sűrűn fonott árnyékolással rendelkezik. A négy belső vezeték csillag alakban helyezkedik el, interferencia-mentes jelátvitelt és kiemelkedően jó szimmetrikus jellemzőket biztosít. Az alacsony kapacitás és a nagy vezeték átmérő következtében minimális a magas hangok csökkenése és kivételesen alacsony szinten marad a jelveszteség is.

Kábeldobok CAT5 kábellel

A Klotz GT310.RM kábeldobjára 100 méternyi RC5SB típusú CAT5 kábelt tudunk felcsévélni.

A 4x2x0.52 mm-es dupla (fólia+fonott) árnyékolású tömör réz vezeték poliuretán szigetelést kapott, melynek külső átmérője 6,6 mm. EtherSound™, MADI, GLD és iLive ACE/dSnake, valamint DANTE™ alkalmazásokhoz 120 méterig tesztelve.

Az NE8MC-1 típusú csatlakozó etherCON házzal rendelkezik, az RJ45MHI pedig professzionális, árnyékolt CAT5 kábel dugó (TM21). A kábeldob kapacitása ezzel a kábeltípussal 100 méter.

A másik, szintén CAT5 kábellel szerelt kábeldob típusa GT235.KLZ, kétféle 5,8 mm átmérőjű, PVC vagy PUR szigetelésű kábellel rendelhető. Csatlakozói robusztus, reteszelhető, törésgátlóval és tömítőgyűrűvel ellátott Neutrik etherCON RJ45 típusok. A kábeldob 30/50/60 méteres változatban vásárolható meg.

Bővebb információ: http://elimex.hu/

 

2015. május 30. 13:08

Minden jog fenntartva. 2024 - Instrument Reklám/MUSICMEDIA