MusicMedia

„Amíg a muzsika szól, a világ is sokkal szebb.”

A QSC K aktív hangsugárzók...

is részt vesznek a QSC – Add a zenéd 2015. Road show-n! A K sorozat fő jellemzője a kiemelkedő hanghűség, a modellek magas műszaki színvonala és a nagy teljesítmény.  A kisebb modellek nem a nagyobb testvérek lebutított, olcsóbb változatai, hanem csupán a lesugárzási szög és kismértékben az alsó határfrekvencia és a maximális hangnyomás értékében különböznek.

Az átfogóan alkalmazott DSP technológiák hatására a hanghűség és a hangteljesítmény meghazudtolja a K aktív hangsugárzók kompakt méretét. A QSC által fejlesztett DMT™ (Directivity Matched Transition) technológia biztosítja a magas- és mélyhangszóró lesugárzási területének összehangolását a keresztezési frekvencia közelében. Az alacsony frekvenciákon a hang lesugárzása minden irányban közelítőleg egyenletes. A frekvencia növekedésével azonban ez a tulajdonsága fokozatosan csökken: egyre nagyobb lesz az irányítottsága. Két hangszórót tartalmazó hangsugárzóknál ez a lesugárzási szög a keresztezési frekvencián ritkán esik egybe. A DMT™ funkció ezt orvosolja: az átmenet észrevehetetlenül finoman zajlik le.

A szintén a QSC által fejlesztett és szabadalmaztatott Intrinsic Correction™, egy nagy számítási kapacitású DSP megoldás. IIR és FIR szűrők segítségével állítja be az audio jel idő, frekvencia és amplitúdó paramétereit a teljesen sima frekvenciamenet elérése érdekében. Minden K aktív hangsugárzó rendelkezik az úgynevezett Excursion Limiter-el. Ez a limiter folyamatosan figyeli a membránkitérést, szükség esetén pedig korlátozza azt. Így a hangsugárzó mélytartománya kiterjeszthető. Ha túl nagy jel érkezik a mélyhangszóróra, mely akár mechanikai sérülést is okozhat, a limiter processzora egy nagyon keskeny sávszűrő alkalmazásával limitálja a hangszóróra jutó jelet. Ennek előnye a hagyományos, nagy sávszélességű limiterrel szemben az, hogy az adott frekvencián kívüli jelek érintetlenül kerülnek lesugárzásra, azaz a hallgató a legtöbb esetben ebből semmit nem érzékel.

Április 16-án indult útjára a QSC – Add a zenéd 2015. Road show. A résztvevők többek között gyakorlati bemutatót láthatnak a QSC aktív hangsugárzókkal kapcsolatban. Sőt, a QSC Q-Sys hálózati audio rendszer segítségével A-B tesztet is hallgathatnak a K és KW aktív hangsugárzók részvételével.

Az eseményen a QSC.hu munkatársai neves zenészek közreműködésével mutatják be a QSC eszközeit.

A rendezvény ingyenes, de előzetes regisztrációhoz kötött!

Korábbi helyszínek:
Miskolc
Siófok

Következő helyszíneink:
Április 28. – Győr
Május 5. – Pécs
Május 7.  -Békéscsaba

Bővebb információért kattints ide!

Szeretettel várunk mindenkit!

 

2015. április 27. 19:01

Minden jog fenntartva. 2024 - Instrument Reklám/MUSICMEDIA