MusicMedia

„Amíg a muzsika szól, a világ is sokkal szebb.”

JBL Professional EON610 és EON612

A Harman Professional csoportba tartozó JBL Professional továbbfejlesztett tölcsér-technológiát, és a legkorszerűbb hangszórótervezést felvonultató új aktív hordozható szériája az EON600 két további típussal bővül: a 10" kétutas EON610 és a 12" kétutas EON612 típusokkal. A korábban bemutatott EON615-el kiegészülve az EON600-as sorozat high-end stúdió monitor minőséget képvisel strapabíró és pehelykönnyű hordozható konstrukcióban.

"Az EON615 januári bemutatkozása óta hihetetlen érdeklődés övezi a sorozatot, a 610 és 612 típusokkal modern és kompakt opciókkal bővítettük a lehetőségek számát egy olyan hordozható rendszerhez melynek tényleg páratlan a hangja" - mondta Andy Flint a JBL Professional PA szenior menedzsere. " Az EON600 széria képviseli azt a teljes újragondolást amilyen egy igazán jó és megfizethető aktív hordozható rendszer csak lehet"

Az EON610 és EON612 motorja a beépített 1000 wattos erősítőmodul, mely elegendő headroom-ot biztosít minden alkalmazáshoz, fixen telepített PA rendszerektől a turnézó együttesekig. Az egyedi  JBL magas- és mély-frekvenciás sugárzók masszív hangnyomást és rendkívül kicsi torzítást biztosítanak az egész frekvenciameneten. 

Az EON600 teljesítményének az alapja mégis inkább a tölcsér fejlesztés terén elért áttörés, mely megoldja a hagyományos aktív rendszerek egyik velejáró problémáját: a nyaláboltságot, mely teljesen más frekvencia átvitelt eredményez a tengely menti és a tengelyen kívül eső tartományokban. A JBL mérnökei 36 különböző pontból vizsgálták meg a magas- és mély-hangszórók lesugárzási karakterisztikáját felhasználva a JBL exkluzív és modern mérési technikáit, majd az eredményeket felhasználva egyedi tölcséreket készítettek mind a a magas mind a mély-frekvenciás hangszórókhoz.

A speciálisan barázdált formaterv kifejezetten a struktúra részeként került megtervezésre, feladata hogy segítse a lesugárzást az egész frekvenciatartományon keresztül, mely homogén lefedésről gondoskodik a teljes lesugárzott területen. A konzisztens és minőségi tengely menti valamint azon kívüli átvitel rendkívül jó érthetőséget és ugyanazt a hangzást biztosítja a teljes hallgatóság részére. A stúdió monitorokra jellemző high-end hangzás most először érhető el a hordozható nagyteljesítményű kategóriában.

Mivel a hangzás finomhangolása kényelmes és átfogó vezérlést igényel, ezért a JBL mérnökei egy iOS és Android támogatással rendelkező interfészt integráltak a hátoldali modulba, mely Bluetooth 4.0 kapcsolaton keresztül párosítható eszközeinkkel. Segítségével távolról vezérelhető a Master hangerő, és az 5 sávos felhasználó által konfigurálható parametrikus EQ. A beállítások elmenthetők és később vissza is tölthetők. Az interfész az EON alaplapra integrált 32 bites, 130 Mhz-es, alacsony fogyasztású audio DSP alrendszerét vezérli, mely manapság a legjobb a maga kategóriájában: gyors, hatékony és kivételes hangminőséget biztosít. A 4 stratégiai ponton elhelyezett fogantyú jóvoltából könnyen szállítható és telepíthető a rendszer, a lábak kialakítás révén több hangfal is biztonságosan egymásra helyezhető, szállítható és tárolható. Az extraerős borítás pedig időtálló megbízhatóságot jelent, mely névjegye minden JBL terméknek.

http://www.bertaudio.hu/

2014. december 19. 20:01

Minden jog fenntartva. 2024 - Instrument Reklám/MUSICMEDIA