MusicMedia

„Amíg a muzsika szól, a világ is sokkal szebb.”

Csepregi Évával folytatódik a Hangfoglaló Program múltidéző sorozata

Az Azok a régi csibészek címmel elindított programsorozat, két évvel ezelőtt, 2015-ben, a Hangfoglaló Program (korábban Cseh Tamás Program) Könnyűzenei örökség alprogramjának keretében indult útjára, hogy aztán rövid idő alatt meghódítsa a rocktörténeti visszaemlékezésekre fogékony közönség szívét.

A sorozat eddigi beszélgetésein többek között olyan legendás zenészek kapcsolódtak be a pályafutásuk mellett a rocktörténeti folyamatok okait, miértjeit is taglaló beszélgetésekbe, mint Balázs Fecó, Frenreisz Károly, Kóbor János, Pataky Attila, Szikora Róbert, Török Ádám, Szörényi Levente, Szűcs Judith, vagy Zalatnay Cini.

A sorozat célja, hogy első kézből közvetítsen ismereteket a hazai pop-rock legendáriumáról, a zeneiparról és az ifjúsági kultúráról.

A 2017. november 8-án esedékes, soron következő eseményen Lévai Balázs Csepregi Évával, a legendás Neoton Família énekesével beszélget majd.

Csepregi Éva (1953) popénekesnő 1972-ben a Kócbabák énektrió tagjaként, illetve a Stereo együttes énekeseként tűnt fel a Ki mit tud?-on. A Kócbabák 1973 végén társult a Neoton együttessel, amely 1977-től hivatalosan Neoton Família néven folytatta pályafutását. A Neoton – Erdős Péter menedzselésének köszönhetően – a hetvenes-nyolcvanas évek fordulójának legnépszerűbb hazai diszkóformációjává nőtte ki magát, és nemzetközi szinten is figyelemre méltó sikereket ért el. 1979 és 1989 között több országban (Japán, Spanyolország, Németország, Dánia, Oroszország, Dél-Korea) jelentek meg albumaik és játszották slágereiket (Santa Maria, Don Quijote, Halley, Latin szerenád, Pago-Pago, Te Quiero) a rádiók. 1980 és 1989 között minden évben ellátogattak Japánba, hol promóciós körúton, hol filmzene bemutatón, hol országos turnén vettek részt.

A beszélgetésen a részvétel ingyenes, de regisztrációhoz kötött. Jelentkezni az rsvp@hangfoglalo.hu címen lehet. A nosztalgikus hangulatú múltidézés helyszíne ezúttal is a Magyar Rockhírességek Csarnoka lesz (XIII., Kárpát utca 23., a RAM Colosseum épülete). Érdemes időben regisztrálni, mert hamar elfogynak a helyek!

A rendezvény FB-oldala itt található.

Forrás: Beatkorszak blog


2017. október 25. 18:12

Minden jog fenntartva. 2024 - Instrument Reklám/MUSICMEDIA