MusicMedia

„Amíg a muzsika szól, a világ is sokkal szebb.”

Chauvet DJ Festoon – LED-es kültéri hangulatvilágítás vagy méretes karácsonyi égősor

Az utóbbi pár évben sorra nyílnak a romkocsmák, teraszok és egyéb, szabad ég alatti szórakozóhelyek. Korábban megfigyelhettük, milyen kezdetleges (hangulat)világítással operálnak ezek az „intézmények”, többnyire pár darab PAR lámpán kívül szinte alig világítják be eme helyeket, vagy ha mégis, akkor nagy áramigényű és nem kültérre való izzósorokat használnak. Aztán a nyár derekán a Chauvet DJ piacra dobta a megoldást: Festoon. Kültéri, tehát biztonságosan használható, és LED-es, vagyis költséghatékonyan üzemeltethető, azaz egy megtérülő beruházás.

A Festoon 20 darab LED-es égőt sorakoztat fel 15 méteren, és IP43 szabványával szinte bármelyik kültéri placc hangulatvilágítását megoldhatja. Dinamikus világításával nem csak statikus színeket képes előállítani, hanem a hozzá adott vezérlővel bármely DMX pulton programozhatóvá válik, vagy akár a saját programjait is használhatjuk. Mind a 20 égőt külön címezhetjük, így akár egy rögtönzött pixelmap-ot is létrehozhatunk vele. Vezérlője támogatja a D-Fi-t, illetve az IRC-6 távirányítót is, így vezetékes vezérlés nélkül is színes kavalkádot varázsolhatunk az eszközből.

Egy vezérlőegységre 3 szálat, azaz összesen 60 égőt tudunk felfűzni, mellyel már 45 méter hosszú égősort kapunk. A csomagban további 5 méteres hosszabbító található, mellyel az égősor végétől távolabb vihetjük és szerelhetjük a vezérlőt.

Maguk az égők is szót érdemelnek, hisz ezek adják a sor lelkét: minden egyes darabban 6 darab SMD LED található, melyek RGB színképzésre képesek. Fogyasztásuk egyenként 0,1 W (50 mA), összesen a vezérlővel együtt mindössze 40 Wattot kérnek (0,3 A). Foglalatukból kicsavarhatók, így cserélhetők, rögzítésüket pedig az égők házán elhelyezett szemekkel is meg lehet oldani.

A vezérlő programozásához a használati útmutató ad segítséget, a fénytechnikusok pedig a 3, 8, 9, 60, 120 vagy 180 DMX csatorna bármelyikével operálhatnak 3 pólusú XLR csatlakozáson keresztül. Stroboszkóp effektje 0 és 16,6 Hz között állítható, míg PWM frekvenciája 20,6 kHz – így bátran használható kamerák előtt is, villódzásmentességet garantálva.

Felhasználás tekintetében érdemes minimum 3 méternyi magasságban feszített drótkötélre vagy akár önmaga súlyával lógatva felapplikálni bármely nyitott placc fölé – a bátrabbak persze megcélozhatnak vele egy 4 méteres karácsonyfát is.

A terméket a Pako Pro Kft-nél, a Friendly House Kft-nél, a Hangszerdiszkont.hu-nál, a Global DJ Shop-ban, a Mistral DJ Shop-ban és a Prodyn Hangtechnikai Szaküzletben lehet megvásárolni 142 900 Ft-os ajánlott felhasználói áron.


2017. november 5. 18:57

Minden jog fenntartva. 2024 - Instrument Reklám/MUSICMEDIA