MusicMedia

„Amíg a muzsika szól, a világ is sokkal szebb.”

Charlie, Tátrai Tibusz, Póka Egon és Kardos Norbert… generációk találkozása egy új dalban

A napokban került ki Kardos Norbert YouTube csatornájára az “Akkor szóljatok”, melyben olyan zenészlegendák szerepelnek, mint Charlie, Tátrai Tibor, Póka Egon. Ezzel kapcsolatban nyilatkozott a fiatal zenész.

Lassan 17 éve, hogy elkezdtem session-zenészként játszani, a háttérben dalokat írni. Úgy éreztem, itt az idő, hogy nekiugorjak egy saját lemeznek, egy olyan zenei anyagnak, amiben meg tudom fogalmazni a saját világomat.

Az elkészült Secret lemez minden dala egy külön projekt volt számomra. A koncepcióm szerint az egyes track-ekhez a szakma élvonalbeli művészeit kértem fel, így külön-külön mindenki más elgondolást igényelt, ehhez illesztve azokat a műfajokat, amelyek a szívemhez közel állnak… jazz, pop, blues, rhythm & blues.

Külön öröm volt érezni és hallani, hogy Ők mindannyian - legendák, barátok és kollégák - hozzáteszik tudásukat és egyéniségüket a dalokhoz…

Charlie-val jó barátságban vagyunk. Volt szerencsém játszani vele párszor, ráadásul a dalain nőttem fel. Nagyon szeretem őt és a zenekarát egyaránt, de főleg az hoz lázba, amit élő bulikon csinálnak. Túlzás nélkül mondom, hogy a kedvenc zenekarom.

Alapvetően mindig vágytam arra, hogy énekeljen egy olyan dalt, amit én írtam, de sokáig nem tudtam, hogyan kérdezzem meg. Aztán vettem a bátorságot és felhívtam telefonon. Megkérdeztem tőle hogy lenne-e kedve felénekelni a később „Akkor szóljatok” című dalomat, aminek Lombos Marci már meg is írta a szövegét. Ő azonnal igent mondott, és őszintén szólva alig hittem el.

Rengeteget tanultam a készülési folyamat alatt. Például azt, hogy számíthatok a barátaimra. Mindenki, aki szerepel a lemezen profizmussal, szeretettel, támogatással és biztatással állt a dalokhoz és hozzám.
Ami talán a legfeltűnőbb volt számomra, hogy az idősebb, legendás művészek mennyire alázatosak, segítőkészek, és pontosak. Két órával a megbeszélt időpont előtt már a stúdióban voltak. Mondták, hogy nyugodtan dolgozzunk, ők addig itt lesznek velem.

Köszönöm mindenkinek aki szerepel ezen a lemezen, hiszen segítettek abban, hogy egy álmom teljesüljön
Örökké hálával tartozom nekik!

-------------------------------------

Kardos Norbert Artisjus díjas zongoraművész. 12 év klasszikus zenei képzés után a Kőbányai Zenei Stúdióban végzett jazz-zongora szakon. Aztán felvételizett a Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem Jazz-zongora szakára, és megszerezte mesterdiplomáját.

Állandó zongoristája többek között Caramel-nek, Takács Nikolas-nak, Kökény Attilának, Veres Mónikának.


2020. március 12. 06:25

Minden jog fenntartva. 2024 - Instrument Reklám/MUSICMEDIA