MusicMedia

„Amíg a muzsika szól, a világ is sokkal szebb.”

BUSH2017 - Trendek a Baltikumtól a Balkánig

2016 őszén került sor először a Budapest Showcase Hub megrendezésére, amelynek célja hogy összefogja a kelet-európai zenészeket és zenekarokat, és eltérjen attól a trendtől, hogy túlzott figyelemmel kövessük a nyugatot, helyette inkább közvetlen és közvetett szomszédainktól tanuljunk és építsük kapcsolatainkat.

Idén november 15 és 17 között ismét megrendezésre került a rendezvény, melyen neves előadók és zenei szakemberek tartottak előadásokat a különböző témákban. A 3 napos rendezvény alapvetően két részből állt, este koncertek, nappal fejtágítás. Az esemény megnyitójaként mindjárt szerda este három koncertet tartottak az Akváriumban, ahol NOEP (EE), az Ivan & The Parazol (HU), valamint a Kamp! (PL) léptek fel. Ezt követte a másnapi előadássorozat a Tesla-ban, ahol a fejtágítás mellett volt lehetőség az ismerkedésre, kávézásra és néhány Audient, Audio-Technica és Genelec termék kipróbálására is. Az előadások szünetében kellemes beszélgetésekkel és elégedett arcokkal találkozhattunk, este pedig további három helyszínen folytak tovább a koncertek. Szomszédaink az Instantban, a Robotban és a Kuplungban szórakoztatták a műértő közönséget.

A pénteki nap ismét a fejtágításé volt, de itt külön kiemelném a GranTurismo fedőnevű programot, amivel minden nap indult. Ennek lényege, hogy mint egy villámrandiként, a vendégeknek lehetőségük volt arra, hogy a résztvevő országok programszervezőinek bemutatkozzanak, odaadják hangzóanyagaikat, így könnyen esélyük nyílhatott egy turné nyélbe ütésére az adott országok között.

Az biztos, hogy a kezdeményezés több mint kiváló, erős igény mutatkozik a térség összefogására, mind zenei, mind emberi szempontból. További sok BUSH-t kívánunk és töretlen lelkesedést a szerevezőknek!

Gergics Attila


2017. november 27. 16:09

Minden jog fenntartva. 2024 - Instrument Reklám/MUSICMEDIA