MusicMedia

„Amíg a muzsika szól, a világ is sokkal szebb.”

Budapestre utazik a győztes Szuverén Krú

A székelyudvarhelyi Siculus Ifjúsági Ház adott otthont a 6. Székelyföldi Peron Music Tehetségkutató döntőjének szombaton. A fellépő zenekarokból a szakmai zsűri a csíkszeredai Szuverén Krúnak ítélte oda a fődíjat, mely egyben belépő a 2017-2018-as Öröm a zene Tehetségkutató és Gondozó Sorozat döntőjébe, amelyet a 2018-as Budapest Music Expo-n rendeznek majd. Az Újfalusi Gábor-emlékdíjat János László, a csapat basszusgitárosa kapta. 

A fődíjat a csíkszeredai Szuverén Krú zenekar zsebelte be. A 2015 nyarán alakult zenekar stílusát a hip-hop, a funky, rock, reggae elegyítésével lehet(etlen) behatárolni, bevallásuk szerint nem szeretik a címkéket. Ezzel az egyéni és egyedi hangzásvilággal érdemelték ki, hogy Erdélyt képviseljék Budapesten a 2018-as Öröm a Zene Tehetségkutató döntőjében, valamint hogy Tusványoson koncertezzenek.  A díjkiosztón átadták a 2016-ban elhunyt Újfalusi Gábor emlékére létrehozott, a legtehetségesebb zenésznek járó díjat is, amit a nyertes csapat basszusgitárosa, János László vehetett át.

Második helyen végzett a White Betty zenekar. Harmadik lett az Ego Sum. Ők is fellépési lehetőségekkel tértek haza.

Strangers, Betszy, Ego Sum, BadClinton, White Betty, Szuverén Krú és Metalon – az Udvarhelyi Fiatal Fórum, a Peron Music Alapítvány és Székelyudvarhely Polgármesteri Hivatala által hatodik alkalommal megszervezett tehetségkutatón ezek az előadók léptek fel a döntőben. A csapatok mindegyike három saját zeneszámot mutathatott be. A 15 perces produkciókat a Dobos Csaba zenei menedzser, Bagossy Norbert énekes, gitáros, Szabó Attila, a Más Rádió hangja, kommunikációs szakember és Antalfi József, zenész, a polgármesteri hivatal koncertszervezője alkotta szakmai zsűri és a diákzsűri egyaránt értékelte.

Az ötórás zenei eseményen a könnyűzene minden műfaja jelen volt. Nyugodtan mondhatjuk: Ilyen színes és magas színvonalú fesztiválra vágytunk. A kiemelt teljesítménynek megfelelően mindenki díjat zsebelt be. A Strangers, a BadClinton, a Metalon és a pöttyös ruhás, alternatív sanzonokat előadó lány, azaz Betszy különdíjban részesült, és fellépésekkel gazdagodott Erdélyben vagy Magyarországon.

A magyar dalok születését tudatosan támogató rendezvény sikere töretlen. Sorra születnek a jobbnál jobb zenekarok, előadók, amely közül sokan jelennek meg a zeneiparban: rádióban, tv-ben rendezvényeken. Az UFF magas színvonalon dolgozik partnereivel a tehetséggondozás területén. A Peron Music Alapítvány pedig bővíti a kapcsolatait Erdélyben, hiszen Kolozsvár és Marosvásárhely is bekapcsolódik Székelyudvarhely mellett a Kárpát-medencében működő tehetségkutatók rendszerébe. Jelenleg 25 tehetségkutató legjobbjai kerülnek Budapestre 2018 októberében, amelyen a HANOSZ és a Hangfoglaló Program 3 millió forintos támogatási csomagjait lehet felhasználni lemezkiadásra és technikai fejlesztésre.


2017. december 2. 19:49

Minden jog fenntartva. 2024 - Instrument Reklám/MUSICMEDIA