MusicMedia

„Amíg a muzsika szól, a világ is sokkal szebb.”

BOSS NEXTONE-ARTIST ÉS NEXTONE-STAGE GITÁRERŐSÍTŐK

A BOSS Nextone-Artist és a Nextone-Stage gitárerősítőit színpadra tervezeték és mindkettő a legfejlettebb Tube Logic technológiával van felvértezve. 

Ezek az erősítők tényleg teljesen új koncepció alapján készültek és a klasszikus csöves erősítők szerelmeseinek kínálnak egy alternatív megoldást. Bár igazi csövek nincsenek bennük a játékérzet és a sound mégis rendkívül autentikus.

Ami igazán különlegessé teszi a Nextone családot, az a négy beépített analóg Class AB végerősítő áramkör – és ez kérem nem modellezés, mivel mindegyik végerősítő áramkör diszkrét analóg alkatrészekből áll!

Hozzáértők mondják, hogy a gitárerősítők lelke a végerősítő, ez az, ami meghatározza az erősítő egész karakterét, beleértve a játékérzetet is. A legtöbb gitárosnak megvan a kedvenc erősítő típusa, és a „szerelem” legtöbb esetben az adott erősítőre jellemző, jellegzetes hangszín karakter miatt alakul ki, amit alapvetően a végfok áramkör és a cső típusok határoznak meg. Négy legendás végerősítő típus létezik, ebből kettő az úgynevezett amerikai típus, melyek a 6V6 (pl. Fender Deluxe Reverb) és a 6L6 (Fender Twin Reverb), a másik kettő pedig az angol típus, melyek az EL84 (Vox AC-30) és az EL34 (Marshall 1959). Mind a négy előbb felsorolt végfok áramkör megtalálható a Nextone erősítőkben és egy előlapi kapcsolóval egyszerűen kiválasztható.

Nagyon fontos, hogy a kiválasztott végerősítő áramkörrel az erősítő egész karaktere megváltozik a bemenettől a hangszóróig, beleértve a hangszínszabályzók (Tone Stack) működését is – ezért felel a Tube logic technológia. Tehát nem egyszerűen behívunk egy végfok áramkört, hanem ez visszahat az erősítő komplett működésére és ez által a játékérzetre is.

Az erősítő kivitele rendkívül egyszerű, két csatorna (CLEAN és LEAD), Gain, Volume, 3 sávos hangszín szabályozó, Effektek (Delay, Reverb, Tremolo), Presence és Master szabályzó, plusz a négy állású Végerősítő választó kapcsoló, valamint a Blues Cube és Katana sorozatnál már jól bevált Power Control a teljesítmény szabályozására. Mindkét Nextone erősítőn található Send /Return, Vonal kimenet, Fejhallgató kimenet, Lábkapcsoló aljzat és egy USB port.

Ami még különlegesebbé teszi a Nextone erősítőket az a Custom mód. Gyakorlatilag ide menthetjük le a saját magunk által létrehozott erősítő típust. A szerkesztés egy Editor szoftverben történik, amiben gyakorlatilag teljesen szabadon konfigurálhatjuk az erősítőt – pont úgy, mint egy erősítő technikus tenné. Különféle végerősítő típust (6V6, 6L6, EL84, EL34) választhatunk a Clean és a Lead csatornára – pl. Fender Twin tiszta csatorna, Marshall 1959 torz csatorna. Válthatunk az EQ tone stack-ek között, de olyan mélyreható paraméterekbe is belenyúlhatunk, mint a Tube SAG, vagy a BIAS. Továbbá az erősítőbe eredetileg beépített Delay effektet másik effektre cserélhetjük, vagy különféle Delay, Tremolo, Reverb és Booster típusok közül választhatunk. Sőt még azt is beállíthatjuk, hogy az erősítő hátlapján található Send / Return aljzat soros, vagy párhuzamos bekötéssel működjön. Ha mindezzel megvagyunk, elmentjük a komplett beállítást és ettől kezdve az erősítő CUSTOM módban ezek szerint fog működni.

A Nextone-Artist erősítő kimeneti teljesítménye 80W, míg a Nextone-Stage ládája valamivel kisebb és 40W teljesítményre képes. Mindkét erősítő egyedi, 12”-os hangszóróval készül. A Nextone Artist javasolt fogyasztói ára 228.900,- Ft, míg a Stage-é 163.900,- Ft, és már elérhetők a nagyobb hazai hangszerboltokban.

További információk: boss.info/hu


 

2019. május 16. 11:49

Minden jog fenntartva. 2024 - Instrument Reklám/MUSICMEDIA