MusicMedia

„Amíg a muzsika szól, a világ is sokkal szebb.”

BOSS Katana Mini

Komoly rock erősítő. Pici méret. A megszokott Boss minőség. Nemrég került piacra a Boss Katana család legkisebb tagja a Mini. Nézzük meg mit is tud ez az apróság.

A Katana Mini egyedi tervezésű hangszórót, hardvereket és alkatrészeket tartalmaz, tehát a legfontosabb összetevőit mind dedikáltan rá tervezték, szabták. Minden bizonnyal ennek köszönhető az a szép telt hangzás és remek hangminőség, amit nem várnánk egy ilyen mini „kombótól”.

Fontos tudni, hogy ezek nem digitális / modellezett “pillanatfelvétel” típusú hangzások, mint a legtöbb kis gyakorló erősítő esetében. Az összes benne lévő hangzás hallhatóan úgy lett tervezve, hogy maximális zenei élményt nyújtson játék közben.

A Katana Mini fejlesztése során, kezdeti lépésként a cél egy erőteljes tiszta sound létrehozása volt, ami aztán az erősítő összes többi részletének alapjául szolgál. A gazdag, telt tiszta hangzás megteremtése után, analóg Gain fokozatokkal bővítették az erősítőt és így jöhetett létre az a három részletgazdag és dinamikus csatorna, amely igazán élvezetessé teszi a gitározást, dacolva a mini mérettel.

Az erősítő megalkotása során a Boss mérnökei gondosan és minden részletre odafigyelve finomították a hangzást, hogy végül a gitárosok az autentikus „két hangerő, három Tone Stack” áramkörökre jellemző érzést és élményt kapják, mellyel akár a nagyobb Katanákra jellemző high gain hang is elérhető. A Clean, Crunch és „Brown” csatornák aprólékos kialakításának köszönhetően, a három csatorna szépen illeszkedik egymáshoz és remek játékérzetet biztosít és szépen követi le a gitár hangerő potijának változtatásait, illetve a különféle pengetési és játékstílusokat.     

Mind ezek mellett egy igazán finomra hangolt és analóg érzetet biztosító digitális Delay is bekerült az erősítőbe, ami bármilyen Gain beállítás mellett szépen dolgozik.

Számos gitárossal tesztelték és kiderült, hogy a Katana Mini rendkívül jól reagál akkor is, ha a lehangolt gitárt dugunk bele, és az egyedi hangszóró még nagyobb Gain mellett is gyönyörűen képes kezelni a mély tartományokat. Az ilyen extrém mélyeknél már sok versenytárs gyakorló erősítő „megfázik”, nem így a Katana Mini, amelynél kiváló minőségben szólal meg a mély tartomány, így akár a legkeményebb metál gitárosok is elégedettek lehetnek ezzel a pici, de igazán komoly rock erősítővel.

Játékstílustól és műfajtól függetlenül mindenki megtalálja benne a saját számítását. Kihangsúlyoznám, hogy a Katana Mini más hasonló méretű erősítőkkel szemben NEM egy játék. Első kipróbáláskor általában mindenki meglepődik, mert senki nem gondolná, hogy ebből a mini ládából ilyen kerek és egészséges hangzás tud kijönni. Tökéletes otthoni használatra, a hálótól a konyháig, bárhol gyakorolhatsz vele. Az elemes, vagy adapteres működésnek köszönhetően tényleg hordozható és bárhol használható.

Mivel rendelkezik egy Aux bemenettel is, így simán gyakorolhatsz zenei alapokra is. A hangfal szimulátoros fejhallgató kimenetnek köszönhetően pedig a fejhallgatóban egy nagy erősítő hangminőségét kapod vissza, és persze megmarad az igazi erősítő „feeling-érzés” is. Ugyanezt a fejhallgató kimenetet használhatod vonal kimenetként is, így ha olyan helyzetbe kerülsz direktben rámehetsz innen egy keverőpultra, vagy felvevőre is.

Végül, foglaljuk össze a legfontosabb tudnivalókat a Katana Mini-ről:

Hallgassátok meg hogy szól Gotthárd Misi kezében:


2017. december 8. 08:57

Minden jog fenntartva. 2024 - Instrument Reklám/MUSICMEDIA