MusicMedia

„Amíg a muzsika szól, a világ is sokkal szebb.”

Backstage: zeneipari előadások Debrecenben is!

Az NKA Hangfoglaló Program Magyar Könnyűzenei Menedzsmentképzést Támogató Alprogramjának Backstage sorozata a hatodik évadban nagy figyelmet fordít arra, hogy a zeneipar minden területén dolgozónak új, hasznosítható ingyenes szakmai edukációt tudjon nyújtani. Az új helyszínek, és az átalakított struktúra kiterjed a Budapesten kívüli állomásokra is, melyek közül az első esemény helyszíne november 20-án Debrecenben a Nagyerdei Víztorony.

Program

16.30-17.30. 
Hogyan hoz bevételt a dal?
Digitális zeneterjesztés és az aggregátor cégek               
Előadó: Sebestyén-Gallasz Enikő (WMMusicDistribution)
Az élőzene, vagyis a koncertek mellett a stúdióban rögzített dal is lehet plusz bevételek forrása. A digitális térben összegyűjthető és kiemelésekkel, ügyes elhelyezésekkel maximalizálható a streamért, leöltésekért járó bevétel, mindezzel foglalkoznak az aggregátor cégek. Sebestyén-Gallasz Enikő a WMMD zenei aggregátorcég vezetőjeként mutatja be, hogy hogyan működik a zenék terjesztése a küldönböző digitális felületeken, milyen információkat kell ismerni, annak érdekében hogy bevételekhez jussanak a zenészek. 
                                  
17.45-18.45
Zenei brandépítés
Résztvevők: Siklósi Örs (AWS), Rusz András (The Biebers / Official), és Réz György (Majdnem Híres Rocksuli)
Moderátor: Reszegi László
A digitális térbe napról-napra felkerülő ezernyi dal közül nem feltétlenül a legjobban megírt, legslágeresebb track lesz sikeres. Arra a klipre-dalra kattintunk, amihez leginkább kapcsolódni tudunk, ami felkelti a figyelmünket, és amelyiknek értjük az üzenetét. Arról, hogy mit is jelent mindez a zenekari menedzsmentben és a kommunikációban, hogyan építünk sikeresen brandet egy produkció köré Siklósi Örs (AWS), Rusz András (The Biebers) és Réz György (Majdnem Híres Rocksuli) fog beszélgetni Reszegei László moderálásval.  

19.00-19:30
Debrecen Zenei Koncepciója - fórumbeszélgetés
Felvezető és moderátor: Süli András
Pár éve együtt ünnepeltük az ötvenéves debreceni rockzenét. De hogyan telik a következő ötven év? Hogyan tud a város létrehozni egy olyan támogató ökoszisztémát, amelyben a zenélés - mint kreatív alkotás - több teret kap? 2019 első felében elkészült az a szakmai anyag, amelyre felépülhet egy városi zenei koncepció, egy zenei program, amely segítheti a színtér fejlődését, előrejutását. Remélhetőleg hamarosan találkozunk az első konkrét intézkedésekkel is. Egy rövid felvezető után bárki nyugodtan megfogalmazhatja kérdéseit, javaslatait a koncepcióval kapcsolatban.
 
A Backstage paneljein való részvétel ingyenes, de regisztrációhoz kötött, regisztrálni az alábbi űrlap kitöltésével lehet. A program Facebook eseménye elérhető ITT.


2019. november 13. 15:38

Minden jog fenntartva. 2024 - Instrument Reklám/MUSICMEDIA