MusicMedia

„Amíg a muzsika szól, a világ is sokkal szebb.”

Backstage – Jog, közösség, kezdetek

November 14-én ismét jelentkezik a Backstage, az NKA Hangfoglaló Program zeneipari előadás- és beszélgetéssorozata. Az A38 Hajón szervezett eseményen szó lesz a zenészekre, dalszerzőkre vonatkozó szerzői jogokról, a közösségi média szerepéről a zeneiparban. Az előadásokat pedig egy kerekasztal-beszélgetés követi, ahol a közönség Hangfoglaló Programban indult zenekarok példáin keresztül megismerheti a siker lehetséges útjait.

Az NKA Hangfoglaló Könnyűzene Támogató Program ötödik évadában is folytatódik a Backstage sorozat. A Zenei menedzsment alprogram keretében szervezett rendezvényen várhatóan sok, a kezdő zenészek számára már-már nélkülözhetetlen információ is elhangzik. A tudásmegosztás fontos része lesz az előadásokat követő kerekasztal-beszélgetés is, ahol kiderül, hogy ezek az információk a működés során hogyan válthatók sikerre.

Az első panelben a szerzői jogokról lesz szó, azon belül is elsősorban a zenészeket, zeneszerzőket, menedzsereket érintő kérdésekről. Dr. Tóth Péter Benjamin, az Artisjus Üzleti Transzformációs Főosztályának igazgatója exkluzív, 90 perces előadásban ismerteti a szerzői jog formáit, a jogosultak körét, és a közös jogkezelők működését.

A második részben a közösségi média zeneiparban betöltött szerepéről beszél majd Berta Zsuzsi, közösségi média szakértő, az A38 Hajó digitális marketing vezetője. A hallgatóság többek között azt is megtudhatja, hogyan léphet előre a közösségi felületek segítségével egy friss, induló produkció.

A rendezvény ezúttal is egy kerekasztal-beszélgetéssel zárul, amiben azt mutatjuk meg, hogy az első két panelben elhangzottakat hogyan is lehet a gyakorlatban hasznosítani. A Hangfoglaló Programban induló előadóként feltűnt zenekarok tagjai – Sápi Szabolcs, a The Immigrants gitárosa és Agócs Márton, az Aurevoir. frontembere – a kezdeti lépéseikre fognak visszaemlékezni Szalai Attilával, aki nemcsak a Bagossy Brothers Company és az Esti Kornél zenekarok menedzsere, valamint a Tesco Disco partysorozat megálmodója, de a Hangfoglaló Program induló előadóit támogató mentora is. Beszélgetésükben szó lesz arról, hogy milyen lehetőségei vannak a kezdő zenekaroknak, és hogy hogyan látják a fejlődés folyamatát a magyar zeneiparban. A panelt Réz György, a Majdnem Híres Rocksuli társalapítója moderálja.

A belépés díjtalan, de a korlátozott befogadóképességre tekintettel regisztrációhoz kötött. Regisztrálni ITT lehet, a Facebook-esemény pedig ITT érhető el.


2018. november 2. 05:33

Minden jog fenntartva. 2024 - Instrument Reklám/MUSICMEDIA