MusicMedia

„Amíg a muzsika szól, a világ is sokkal szebb.”

Az István, a király-al folytatódik a könnyűzenei filmklub!

Az Extázis Héttől Tízig címet viselő sorozat következő alkalma 2019. február 21-én következik. A TRIP Hajóra látogató közönséget szeretettel várjuk a vetítés utáni beszélgetésre: a filmklub házigazdájának, Gelencsér Gábornak a vendége Jávorszky Béla Szilárd, zenei szakíró, zeneszociológus lesz.

Folytatódik a Hangfoglaló Program Könnyűzenei Örökség Alprogramja és a Hangőr Egyesület közös könnyűzenei filmklubja, ezúttal a TRIP Hajón! A vetítéssorozat a popzene és filmipar óvatos frigyének gyümölcseit veszi számba. A szervezők a vetítés után pedig a korszakról, a fiatalságról, a könnyűzenéről és természetesen a filmekről szóló beszélgetésre is marasztalják a résztvevőket.

Az Extázis héttől tízig következő alkalmán, 2019. február 21-én Koltay Gábor - István, a király című filmjét tekinthetik meg az érdeklődök. A vetítés utáni beszélgetésen a filmklub házigazdájának, Gelencsér Gábornak a vendége Jávorszky Béla Szilárd, zenei szakíró, zeneszociológus lesz.

Az István, a király legendás rockopera. Főhősei az első magyar király, István, aki az országot a keresztény Európába integrálta, és a törzsi-nemzetségi kötelékekhez ragaszkodó, az ősi tradíciókat őrző-védelmező Koppány. Az országba Gizellával érkezett lovagokat és papokat Asztrik apát vezeti István és a kereszténység pártján, Laborc és Torda táltos pedig Koppány mellett sorakozik fel a békétlen magyar főurakkal együtt. Géza halála után Koppány ősi szokás szerint feleségül kéreti Saroltot és át akarja venni Géza örökét. Véres összeütközésre kerül sor, amelyben István seregei győznek. Bár Réka, Koppány kereszténnyé lett leánya méltón el akarja temettetni apját, Sarolt ragaszkodik az elrettentő példastatuáláshoz, így Koppányt felnégyelik. István magányosan vívódik a rá váró feladatok súlya alatt, de vállalja sorsát. Az 1000. év decemberének 25. napján királlyá koronázzák.

A program Facebook eseményét ITT találjátok, belépőt pedig ITT tudtok váltani a vetítésre és beszélgetésre. A jegyek ára egységesen 600 FT.


2019. február 11. 15:36

Minden jog fenntartva. 2024 - Instrument Reklám/MUSICMEDIA