MusicMedia

„Amíg a muzsika szól, a világ is sokkal szebb.”

AZ EMG RETRO ACTIVE SZÉRIA

Az EMG Pickups bemutatja a Retro Active széria, pillanatnyilag kilenc tagú hangszedőcsaládját. A gyártó szándéka egyrészt, hogy Retro Active (RA) pickupjain keresztül a gitáros a játékával előállított emocionális üzenetet minden eddiginél árnyaltabban és részletesebben legyen képes közvetíteni a hallgatóság felé. Másrészt, hogy a klasszikus passzív pickupok jellegét és előnyeit megőrizve, de a hibáit az aktív hangszedők technológiájával kiküszöbölve, minden eddiginél jobb minőségű, zaj mentes, akár az 50-es 60-as évekre jellemző retro soundokhoz juttassa a gitárosokat.
A szettek beszerzésének alkalmával a hangszedőket tartalmazó dobozban az üzembe helyezéshez szükséges minden alkatrészt, potmétert, kábelt és aljzatot megtalálunk. És mindezt úgy, ahogy azt az EMG-től megszokhattuk: a szedők beépítése továbbra is a lehető legegyszerűbb, akár otthoni körülmények között is elvégezhető.

EMG RA SUPER 77 SET

A 70-es évek gitárhangjai inspirálják az EMG Super 77 humbucker készletet, amely úgy reagál az előadó játékára, ahogy korábban pickuptól nem hallhattuk. Új előerősítővel, klasszikus nyitott megjelenéssel. Az EMG Super 77 egy zajmentes, kerámia mágneses hangszedő, alacsony kimeneti impedanciával. Fekete, zebra és piros színben is elérhető. Bármilyen műfajba beilleszthető.

EMG RA FAT 55 SET

Az EMG Retro Active Fat 55 humbuckereket az 50-es és 60-as évek PAF hangszedői ihlették. Azonban ezeket a klasszikus megjelenésű hangszedőket már nem korlátozza az adott korszak technikája. Az új fejlesztésű előerősítő megőrzi a hang passzív jellegét és kiszűri a nem kívánatos zajokat. Ez az Alnico mágnessel szerelt, alacsony kimeneti impedanciával rendelkező pickup gazdag meleg mély tartománnyal, és egyértelmű, konkrét magas tartománnyal rendelkezik. Bluesra, rockra kifejezetten ajánlott. A Retro Active Fat 55 humbuckerek fekete, zebra és piros színben kaphatók. Tehát a hangzás mellett a pickup megjelenését is megválaszthatjuk.

EMG RA HOT 70 SET

Az EMG Retro Active Hot 70 készlet a hídnál kerámia mágneseket, a nyaknál alnico 5-öt használ, hagyományos megjelenés mellett a hagyományos passzív humbuckerekre jellemző érzékenységet, dinamikus reakciót biztosít az aktív technológia minden előnyével kombinálva. Van Halen, ZZ Top, vagyis a 70-es évek vadabb hangzását nyújtja. Mindegyik pickup egy egyedülállóan hangos plug-in FET előerősítővel rendelkezik, így alacsony kimeneti impedancia mellett minden zaj és zümmögés megszűnik ezekben pickupokban. A nyak- és híd hangszedők közti különbségek kiegyenlítése érdekében minden hangszedőállásban aktívak a nem használt pickupok, így váltáskor a lehető legsimább az átmenet. A legszebb tisztáktól a legvadabb rock soundokig ajánlott. Ez a készlet is több színben áll rendelkezésre.

Az EMG Hot 70-es hangszedőinek összehasonlítása a klasszikusnak számító EMG 81/85 szettel.

EMG RA MAVERICK FIVE SET

Az EMG Retro Active technológia single coilra alkalmazott változata. A Maverick Five Set Strat hangszedők csak ennél a típusnál fellelhető tekercsekkel és Alnico 5 mágnesekkel készültek. Klasszikus sztrató hangzás a klasszikus Strat-zaj nélkül. A szettben ötvözték az aktív hangszedők erejét a passzív pickupok érzékenységével és dinamikájával. Olyan híres kaliforniai előadók soundjai inspirálták, mint a The Chantays, a Surfians vagy Dick Dale. A szett minden pickupja különböző hangkarakterrel rendelkezik. Ennek az eltérő rezonancia-frekvencia hangolásnak köszönhetően a különböző pickup-kombinációk alkalmazásakor a hangszedők a lehető legtökéletesebben egészítik ki egymást. Ugyanakkor a single pozíciók használatakor is kellemes a hangkép.

EMG RA CROSSROADS SET

A Crossroads szett, ahogy a korábban tárgyalt Maverick, szintén az EMG Retro Active technológia single coilra alkalmazott, strat változata. Ahogy a Maverickre úgy erre a készletre is igaz a zajtalanság és az RA szériára jellemző minden pozitív tulajdonság. 
A szettben ötvözték az aktív hangszedők erejét a passzív pickupok érzékenységével és dinamikájával. Emellett a szett minden tagja különböző hangkarakterrel rendelkezik. Ennek az eltérő rezonancia-frekvencia hangolásnak köszönhetően a különböző hangszedő-kombinációk alkalmazásakor a pickupok a lehető legtökéletesebben egészítik ki egymást. Ugyanakkor a single pozíciók használatakor is kellemes és kifejezetten dögös marad a pickuppozícióra jellemző hangkép.
A Crossroads szett sound-inspirálói nem kisebb stratocastert használó nevek, mint Clapton, Beck és Hendrix.

EMG RA T-52 SET és T-52 SYSTEM

A Kaliforniában tervezett és gyártott EMG Retro Active technológia telecasterekre alkalmazott változata. A klasszikus twang és a 60 éve ismert előadók soundja. A hídhoz Alnico 5, a nyakhoz Alnico 2 mágnes került. Ezzel a kombinációval minden korábbinál komolyabb tele-soundot érhetünk el. A Retro Active diszkrét FET előerősítő eltávolítja a hagyományos Tele pickup-okhoz kapcsolódó zajokat. A szett passzív pickupokra jellemző érzékenységet és dinamikát biztosít aktív tisztasággal.

A T-52 System választása esetén a telecaterre szerelhető előkábelezett vezérlőpanelt is megkapjuk a hangszedők mellé.

EMG RA 2 PRO

Az EMG Retro Active technológia single coilra alkalmazott változata. A Pro-sorozatú RA-2 koptatólapra szerelt szett Alnico 2 mágneseket használ, amelyek Clapton, Beck és Hendrix hangzását idézik. A szériára jellemző, különböző rezonancia-frekvenciára hangolt pickupok itt is megtalálhatók. Ez kivételesen jó egyensúlyt biztosít a 2. vagy a 4. pozícióban és hozza a klasszikus hangzást az 1, 3. és 5. pozícióban.
Klasszikus strat hangzás, klasszikus strat-zaj nélkül, a vintage hangszedők dinamikájával és érzékenységével. Fehérben és feketében is elérhető.

EMG RA 5 PRO

Az EMG Retro Active technológia single coilra alkalmazott változata. A Pro-sorozatú koptatólapra szerelt RA-5 szett Alnico 5 mágneseket használ, magasabb kimeneti jelszinttel, S.R. Vaughan, Blackmore, Malmsteen hangzását idézve. Mindegyik hangszedő egyedien hangolt, jól kiegészülnek a 2. és 4. pozíciókban, míg hozzák a klasszikust az 1, 3. és 5. pozíciókban.
Klasszikus stratocaszter hangzás, klasszikus strat-zaj nélkül, a vintage hangszedők dinamikájával és érzékenységével, de a Maverick szetthez képest több gain-el és erővel. Fehérben és feketében is elérhető.

És végül egy rövid összegzés az EMG alapítójával, Rob Turnerrel. A videóban Rob általánosan jellemzi a RA szériát, közben bepillanthatunk az EMG gyárba egy rövid, „hogyan készülnek a RA pickupok” bemutatóra.

Forrás:
http://www.emgpickups.com/guitar/retro-active.html

Tari Botond
https://forte-music.hu/


 

2018. február 23. 18:06

Minden jog fenntartva. 2024 - Instrument Reklám/MUSICMEDIA