MusicMedia

„Amíg a muzsika szól, a világ is sokkal szebb.”

AvantGard NU1X - Felülmúlja a pianínóról élő elképzeléseit

A hagyományos ésszerűség találkozik a gyakorlatiassággal - Karcsú és kompakt AvantGrand, mely túllép a szokásokon és elmossa a határokat az akusztikus és a digitális hangszerek között. 

Az igazi zongora mechanikájának természetes érzése
Az NU1X megjeleníti a hybrid zongorák technológiájának következő mérföldkövét, ötvözi a páratlan zongoragyártás szakértelmét a progresszív digitális innovációval. Alkalmazza a valódi pianínó mechanikát, mely intuítív módon képes kapcsolatot létesíteni a pianínó és a zongorista között, az NU1X örömteli dinamikus élményt nyújt. Az eredmény egy olyan hangszer, mely nem csak méltán lehet párja az akusztikus modellnek, hanem még képes felül is múlni az elvárásokat.

Legendás pianínó hangminták
Egy AvantGrand hangszer azt jelenti, hogy két legendás koncertzongora hangját szólaltathatja meg. A Yamaha CFX és a Bösendorfer Imperial. Játszhat a merész, grandiózus CFX modellen, vagy akár a meleg tónusú, gazdag bécsi hangzású Imperial zongorán, a váltás a kettő között egyszerű.

Virtuális Rezonancia Modellezés
A zongorában a hang a hangszer belsejében rezeg, és itt épül fel a gazdag, szép zengés, melyből kialakul a hallgató számára is jellegzetes hang. Ezt a jelenséget képes tökéletesen reprodukálni az NU1X Virtuális Rezonancia Modellezés technológia (VRM), mely pillanatról-pillanatra felméri a 88 billentyűhöz tartozó minden egyes húr állapotát, ezáltal élénken, változatosan és kifejezően lehet játszani rajta. Mindez megjelenik azokban a szinte végtelen számú tényezőkben is, melyek szerepet játszanak a zongorázásban - pl. a hangmagasság, a lenyomott billentyűk száma, az ütés erőssége és a pedál időzítése.

Még a fejhallgató is képes visszaadni a különleges élményt
A fejhallgató csatlakozó nem megszokásból része az NU1X modellnek. A Yamaha fejlett binaural mintavételezési technológiájának köszönhetően a fejhallgatón hallható hang rendkívül valósághű. Ez a technológia olyan speciális mikrofonokkal készített valós zongora hangmintákat használ, melyek rögzítették a felvett terem hangzását és az emberi fül számára alig észlelhető apró jellegzetességeket is. Az eredmény annyira természetes, hogy rövid időn belül akár bele is feledkezhet, hogy fejhallgatón keresztül hallja a hangszert. (CFX csak a Grand Voice)

Inteligens kezelőfelület és integráció
A letisztult kezelőfelület mögött az NU1X rengeteg csatlakozási lehetőséget kínál, melyekkel elősegíti a külső eszközök integrálását. Közvetlen csatlakoztatható számítógéphez, mobil eszközökhöz USB-n keresztül, hang és felvételi rendszerekhez audió kábelekkel, használható Bluetooth vevőként és WiFi-vel használható iOS alkalmazásokhoz is. 

■ Speciális NU1X zongora mechanika akril és phoenolic gyantával
■ 15 hangszín, benne Yamaha CFX és Bösendorfer Imperial hangminták
■ 256 hang polifónia
■ CFX binaurális mintavételezés
■ Virtuális Rezonancia Modellezés (VRM)
■ USB Audio felvétel (WAV)
■ Vezetéknélküli csatlakozás Bluetooth audió
■ USB TO DEVICE, USB TO HOST, MIDI IN/OUT


2017. december 2. 15:52

Minden jog fenntartva. 2024 - Instrument Reklám/MUSICMEDIA