MusicMedia

„Amíg a muzsika szól, a világ is sokkal szebb.”

AMBEO for VR partnerprogram

A Sennheiser elindítja az "AMBEO for VR" partnerprogramot: Együttműködés a zökkenőmentes VR-élmény jegyében.

Az audio specialista Sennheiser az IBC szakkiállításon hivatalosan is bejelentette „AMBEO for VR” partnerprogramját, melynek célja, hogy zökkenőmentes munkafolyamatokat biztosítson a VR és AR anyagok gyártása során. A program együttműködést kínál a helyszíni felvevőeszközök (field recorder), VR-kamerák, valamint az élő streaming szoftverek, mix-készítő plug-inek és VR-platformok neves gyártóival. A program első résztvevőit szeptember 15-én jelentették be. 
 
„A hangzás jövője a magával ragadó hangzásélményben van, és ez talán sehol máshol nem látszik jobban, mint a VR területén” – mondta Véronique Larcher, a Sennheiser AMBEO társigazgatója. „Az AMBEO VR mikrofon tavalyi bevezetésével egy egyszerűen kezelhető eszközt kínálunk 3D-s hanggyártáshoz, miközben AMBEO Blueprints weboldalunk széles körű információkkal szolgál a felvételkészítésre és a 3D-s hangkeverésre vonatkozóan. Új partnerprogramunk pedig most segítséget nyújt a tartalomkészítőknek a teljes körű VR élmény megtervezésében.”

Az iparágban működő elismert partnerek
Az innovatív videohang-rögzítő eszközöket gyártó Zoom az AMBEO A-B átalakító szoftvert használja a VR közösség körében népszerű F8 és – az év végére – F4 helyszíni felvevőeszközeiben. „A Zoomnál mindig nagy figyelmet fordítunk a hangrögzítés területén megjelenő új technológiákra” – teszi hozzá Masa Iijima, a Zoom Corporation vezérigazgatója. „A VR hangzás épphogy csak útjára indult, és boldogok vagyunk, hogy a Sennheiser AMBEO partneri kapcsolatnak köszönhetően innovatív VR hangrögzítési technikát tudunk kínálni az F8 és F4 helyszíni felvevőeszközeinket használó szakemberek és tartalom létrehozók számára.”

A Zoom F8 MultiTrack helyszíni felvevő tartalmazza az AMBEO A-B átalakító szoftvert

A filmkészítő berendezések specialistájaként ismert Aaton Digital szintén „AMBEO for VR” kompatibilitást fog biztosítani Cantar X3 és CantarMini hangfelvevőihez. Az A-B konverter beépítésével a Zoom és az Aaton Digital megkímélik felhasználóikat attól a kényelmetlenségtől, hogy külsőleg kelljen a mikrofon A-formátumú kimeneti jeleit feldolgozásra alkalmas B-formátumúvá alakítani. A helyszíni felvevőeszköz közvetlenül B-formátumú jeleket továbbít, készen állva a 3D-s audio jelek további feldolgozására.
 
A VR kamerák és élő jelfolyam-átvitel (streaming) terén a Sennheiser az Orah és Sphericam céggel működik együtt. A korábban VideoStitch-ként ismert Orah egy kiváló minőségű 360 fokos videokészítő szoftver gyártója és az első olyan cég, amely univerzális 4K kamerát kínál VR anyagok élő streameléséhez. A cég élő panorámakép készítő és streamelő Vahana VR 360° videó szoftvere zökkenőmentesen képes együttműködni a Sennheiser AMBEO VR mikrofonjával. A felhasználók a 360 fokos videókhoz valós időben 360 fokos hangzást adva most még magával ragadóbb VR élményt teremthetnek.

A Sennheiser AMBEO 3D hangzásának és az Orah Vahana VR 360° videó szoftverének ötvözésével a tartalomlétrehozók most igazán magával ragadó élményt teremthetnek

A Sennheiser első VR-kamera gyártó partnere a Sphericam, amely a csúcstechnológiát képviselő Sphericam Beast 360 fokos filmkészítő kameráját párosította az AMBEO VR mikrofonnal, hogy páratlan élményt kölcsönözzön a magas igényeket támasztó filmprodukciók mellé. Ennek a szoros együttműködésnek egy külön erre a célra kifejlesztett csúcskategóriás VR videó- és hangrögzítő rendszer lett az eredménye, amely a 360 fokos képet az AMBEO VR mikrofon egyedülálló hangminőségével ötvözve magával ragadó élményt hoz létre. 

A Sphericam a Sphericam Beast 360 fokos filmkészítő kamerát párosította az AMBEO VR mikrofonnal, hogy páratlan élményt kölcsönözzön a magas igényeket támasztó filmprodukciók mellé

Noise Makers egy hosszú múltra visszatekintő AMBEO partner a VR hangkeverő plug-inek területén. A cég Ambi Head binaurális leképező technikája lehetővé teszi az ambiszonikus hang 3D-ben történő monitorozását és az immerzív audio mix kiegyensúlyozott hangzásának beállítását fejhallgatón keresztül történő hallgatás esetén. Az Ambi Head plug-in AMBEO opciót kínál a keverőmérnök számára, hogy egy másik AMBEO hangrögzítő eszköz, a Neumann KU 100 műfej által biztosított térhangzás és hangszín képességekkel felvértezve magát, a VR mixet binaurálisan monitorozhassa. 

A Noise Makers Ambi Head binaurális leképező technológiája lehetőséget kínál az immerzív mix kényelmes monitorozására és kiegyensúlyozott hangzásának beállítására

Az AMBEO VR mikrofon saját A-B formátum átalakítójának kiegészítéseként néhány híres plug-in specialista, köztük a Harpex is csatlakozott az „AMBEO for VR” partnerprogramhoz. A cég Harpex-X jelfeldolgozó algoritmusa igyekszik a maximális mennyiségű térhangzás információt kinyerni a térhangzású hangfelvételekből. A Harpex plug-in az AMBEO VR mikrofon „A” formátumú jelét a filmes és televíziós, valamint binaurális szeteró és VR, illetve AR (magasabb rendű AmbiX) alkalmazásokban használt normál surround és 3D-s surround formátumúvá alakítja át.

A Harpex plug-in Sennheiser AMBEO minősítéssel is rendelkezik


A Zoom céggel, valamint az F8 és F4 többsávos helyszíni felvevőkkel kapcsolatos további információkhoz látogass el a zoom.co.jp, a zoom-F8 és a zoom-F4 weboldalra.

Az Aaton Digital céggel, valamint a Cantar X3 és CantarMini helyszíni felvevőkkel kapcsolatos további információkhoz látogass el az aaton.com, a CantarX3 és  a CantarMini weboldalra.

A Orah céggel és a Vahana VR élő panorámakép készítő és streamelő szoftverrel kapcsolatos további információkhoz látogass el az orah.co és a Vahana VR weboldalra.

A Sphericam céggel és a Beast kamerával kapcsolatos további információkhoz látogass el a sphericam.com és a Beast weboldalra.

A Noise Makers céggel és az Ambi Head plug-innel kapcsolatos további információkhoz látogass el a noisemakers.fr, illetve az Ambi Head weboldalra.

A Harpex-szel és a Harpex-X plug-innel kapcsolatos további információkhoz látogass el a harpex.net weboldalra.


2017. december 30. 07:05

Minden jog fenntartva. 2024 - Instrument Reklám/MUSICMEDIA