MusicMedia

„Amíg a muzsika szól, a világ is sokkal szebb.”

ALTO UBER FX & UBER LT

Az Alto Professional újabb tagokkal bővítette az akkumulátorról működtethető, Bluetooth képes eszközei listáját, így már nem kell zavarba jönnünk a jó időben, ha kempingezésre, horgászásra, kerti sütögetésre minőségi megszólalású hangeszközt tennénk ki és alkalmasint a kábelek használatát is el szeretnénk kerülni zene lejátszásánál, valamint áramforrás sincsen a közvetlen környezetünkben. 

Az Uber PA akkumulátoros hangfal dizájnjából kiindulva a gyártó megalkotta az Uber LT hangfalat! Az előddel hangtulajdonságokban (6” mélyhangszóró, 2” magashangszóró, 50W peak), bemenetekben (2x XLR/TRS kombó+Bluetooth/Aux) és kezelőszervekben (hangerőszabályzás és bemenetei jelszint kapcsoló az első két csatornán, hangerőszabályzás és BT pairing a harmadik csatornán) teljesen megegyezik, a Master hangerőn kívül egy USB csatlakozó áll rendelkezésünkre okostelefonunk töltésére, illetve lámpa csatlakoztatására, ami igen praktikus lehet éjszakai programokon. A 6,3mm-es Jack aljzatról ennél a készüléknél is tovább küldhetjük a vonalszintű jelet másik aktív hangfalra vagy keverőpultra. Az eltérést a sokkal áramvonalasabb modernebb megjelenésben érhetjük tetten, valamint a két oldalsó fület egyetlen, a hátsó panelba süllyesztett füllel helyettesítették. Az Uber LT majd 2 kg-mal lett könnyebb elődjénél, tömege csupán 5,8kg, így jóval hordozhatóbb eszköz lett elődjénél. A 12V/2.8Ah-s akkumulátor akár 35 órás folyamatos működtetést tesz lehetővé.

Ha ennél komolyabb teljesítményű aktív hangfalra van szükségünk, netán utcazenélésre adnánk fejünket, akkor az Uber FX hangfal lesz a tökéletes megoldás! A vezetékes bemeneti csatornáknál kétsávos hangszínszabályzásra is van lehetőségünk (Treble/Bass). Ahogyan a termék nevéből is kikövetkeztethettük, ezeknél a csatornáknál post fader effekteket is hozzáadhatunk, 15 effektből választhatunk (powered by Alesis!), a Bypass állást nem számítva. Reverb, delay és modulációs effekteket használhatunk, illetve két Chorus+Room gyári preset is rendelkezésünkre áll. Nem csupán a hangzások beállítási lehetőségei gyarapodtak, hanem a hangszórók is nagyobbak lettek (8” mélyhangszóró, 3” magashangszóró) és a kimenő teljesítménye pedig kétszer akkora (100W peak). Az eszköz tömege 11,2kg, viszont a szállítást megkönnyítendő kihúzható fogantyú és kerekek is vannak a hangfalon. A 12V/7.0Ah-s akkumulátornak köszönhetően akár 45 órán keresztül használhatjuk ezt a rendkívül hasznos és kompakt hangfalat!

Mindkét termék felső panelén egy praktikus beépített tálcát találunk, amin okostelefonunkat, mikrofonunkat, gitárpengetőinket és még sok mindent tarthatunk.


2019. november 5. 04:05

Minden jog fenntartva. 2024 - Instrument Reklám/MUSICMEDIA