MusicMedia

„Amíg a muzsika szól, a világ is sokkal szebb.”

AD-10 ACOUSTIC PREAMP PEDÁL

Profi kétcsatornás Preamp/DI pedál Acoustic Resonance technológiával, fejlett gerjedésgátlóval, beépített effektekkel és más kiváló tulajdonságokkal. A BOSS örömmel mutatja be az  AD-10 Acoustic Preamp-ot, egy vadonatúj professzionális Preamp/DI pedált, amely elektroakusztikus gitárokhoz készült. A kétcsatornás AD-10 a BOSS új generációs Acoustic Resonance technológiáját alkalmazza, amely tökéletesen adja vissza a színpadon kierősített akusztikus hangszerek természetes hangját. A pedál számos lehetőséget kínál a hang megformálásához, rendelkezik beépített effektekkel és egy Looper-rel, valamint új fejlesztésű funkciókkal a gerjedés megakadályozásához a hang átszínezése nélkül. A hatékony és egyszerűen használható AD-10 pedállal, minden rendelkezésre áll az akusztikus gitárosok számára a gazdag, organikus hangzás eléréséhez,  bármilyen környezetben.

Az erősítés nélkül megszólaló akusztikus gitár összetett, testes hangzása nem reprodukálható a legtöbb színpadi gitárhoz használt általános pickup rendszerekkel. A fejlett BOSS technológia jóvoltából az AD-10 Acoustic Resonance effektje azonban kiküszöböli ezt a problémát, mivel képes valósidőben analizálni a beérkező jelet, és egy összetett jelfeldolgozási folyamat végén tökéletes részletgazdagsággal adja vissza a gitár természetes hangját. Az Acoustic Resonance technológia más BOSS termékeknél is visszaköszön, beleértve az Acoustic Singer erősítőket, VE-8 Acoustic Singer-t és AD-2 Acoustic Preamp-ot. Az AD-10 pedál a legfejlettebb Acoustic Resonance technológiát alkalmazza, még hatékonyabb jelfeldolgozással, három rezonancia típussal és a hangkarakter kiegyenlítésének lehetőségével a különböző hangszerek igényeihez alkalmazkodva.

A gerjedés általános probléma a színpadon kierősített akusztikus gitárok esetében. Ennek kiküszöböléséhez az AD-10 többszintű védelmet használ a gerjedéssel kapcsolatos problémák megszűntetéséhez. Az új fejlesztésű BOSS technológia egyetlen potméter forgatásával képes megkeresni és csökkenteni a gerjedést okozó frekvenciát, és közben folyamatosan fenntartani a természetes, kiegyenlített hangzást. Az erőteljesebb gerjedés megszűntetéséhez az AD-10 kifinomult Noch szűrőkkel is rendelkezik. Ezeket lehet manuálisan is hangolni, de működhetnek automatikusan is a háttérben fellépő gerjedés megszűntetéséhez.

Az AD-10 két bemeneti csatornájának érzékenysége függetlenül szabályozható, így egyszerre két hangszer számára is beállítható a kívánt hangzás vagy használhatunk  két pickup-os hangszert is a jelek összeolvasztásához. Mindkét csatornához tartozik egy négy-sávos EQ és egy széles tartományban szabályozható mély-vágó szűrő. Az átlagos Preamp-okban található szokásos EQ-hoz képest az AD-10 pedál EQ sávjai egyszerre több összekapcsolt paramétert szabályoznak, így hang precízen formálható meg finom potméter forgatásokkal.

A hang megformálásához használható alapképességek mellett az AD-10 csúcsminőségű, egyszerűen használható effektek széles palettájával is rendelkezik. Az Ambience effekttel három zengetést típus állítható be, kifejezetten az akusztikus gitárokhoz hangolva. Megtalálható egy Delay is a pedálban standard, modulation és reverse típusokkal, valamint a BOSS híres sztereó Chorus effektjének három variációja is. Az egygombos kompresszorral bárki könnyen vezérelheti a dinamikát a BOSS intelligens MDP technológiájának köszönhetően.

Továbbá az AD-10 magába foglal egy testre szabható Boost fubkciót, egy Looper-t 80 másodperc felvételidővel, egy beépített hangolót és 10 memória helyet a saját beállítások tárolásához. A szabadon konfigurálható három „soft-touch” lábkapcsolóval memóriát választhatunk, ki/bekapcsolhatunk effekteket, működtethetjük a hangolót stb.

Az AD-10 hátlapján egy sztereó XLR jack található, melyről DI jelet küldhetünk egy erősítő rendszerre, valamint egy 6,3mm-es jack színpadi erősítő vagy fejhallgató számára a monitorozáshoz. A jeleket effektezve vagy szárazon is kiküldhetjük a kimenetekre. Külső effektek csatlakoztatásához egy effekt hurok is rendelkezésre áll, továbbá egy lábkapcsoló aljzat akár két lábkapcsoló vagy egy Expression pedál csatlakoztatásához, különböző paraméterek vezérlése érdekében. Mindezek mellett az AD-10 funkcionálhat két kimenetes/két bemenetes USB audió interfészként is zenei sávok felvételéhez egy DAW szoftverrel vagy számítógépről érkező zenék megszólaltatására az AD-10 audió kimenetin keresztül.

Az AD-10 Acoustic Preamp használatával kapcsolatos további információk: hu.boss.info.


 

2017. szeptember 4. 15:57

Minden jog fenntartva. 2024 - Instrument Reklám/MUSICMEDIA