MusicMedia

„Amíg a muzsika szól, a világ is sokkal szebb.”

Action in action - Cort Action Bass HH4 & HH5

A 2019-es NAMM-on bemutatott két új modellel tíz tagúra bővült a Cort kezdetektől fogva nagy sikernek örvendő Action basszusgitár szériája. A három gyöngyház hatású színben elérhető HH4 és HH5 minőségben és árban is az Action-ök csúcsán, de a még megfizethető tartományban helyezkednek el.

A HH4 és HH5 tervezésekor a sokrétű alkalmazhatóságot tarthatták szem előtt. Olyan hangszerek építése lehetett a cél, melyek bármilyen zenei környezetben és bármilyen játékstílusban kompromisszummentesen alkalmazhatók, de a lehető legjobb áron hozzáférhetők. Legalábbis ez a vezérelv érhető tetten mind a faanyag-összeállítás, mind pedig - az egyébként krómozott -, hardware specifikációk áttekintésekor.

A mahagónihoz nagyon hasonló tonális tulajdonságokkal rendelkező Meranti testekbe épített két darab felezhető, közös hangerő-potméterre kötött VTB-H, Alnico V mágnesekkel szerelt humbuckerek egy öt állású kapcsolóval kombinálhatók, emellett a HH4 és HH5 egy push-pull potméterrel aktív-passzív módon is üzemeltethető. A további hangszín optimalizálást kettő EQ potméter végzi.

A HH4 és HH5 a faanyagoknak köszönhetően, vagyis a középmély tartományt erősebben közvetítő, ergonomikusan kialakított testhez csavarokkal rögzített, két oktávos, fehér pont berakásos, jatoba fogólapos kanadai kemény juhar nyakkal kiegyensúlyozott, középmagasakkal, magasakkal jól kiegészült hangképet, kiváló hangindítást és sustaint biztosít.

A HH4 és HH5 specifikációban, színkínálatában teljesen egyező hangszerek. A két modell közötti minden eltérés a húrok számából fakad. Vagyis a négy húros HH4-hez képest az öt húros HH5 valamivel szélesebb, de ugyanolyan kényelmes nyakat, öt húros húrlábat, és öt húrhoz optimalizált hangszedőt kapott.

A Cort Action HH4 és HH5 basszusgitárok tulajdonságai:
Konstrukció: csavarozott nyak
Menzúra: 34" (864 mm)
Test: Meranti
Nyak: kanadai kemény juhar
Fogólap: jatoba
Berakás: fehér pont
Hangszedő: Voiced Tone VTB-H
Elektronika: 2 sávos EQ, passzív hangszín, 5-állású kapcsoló, aktív-passzív push/pull kapcsolás
Hardver szín: Króm
Híd: EB6(4) és EB6(5)
Kulcs: die-cast
Bund: 24
Húr: D'Addario® YB-XL165
Elérhető: kék (TLB - Tasman Light Blue), vörös (BRM - Blood Red Metallic), és fekete (BK - Black) színekben

Ajánlott fogyasztói ára: 104.900 és 114.900 forint

A Cort hangszerei megtalálhatók a forte.hu viszonteladóinál!
https://forte-music.hu/uzletek

További információ:
http://www.cortguitars.com
https://www.fishman.com
http://exoticwood.hu
http://www.cites.hu/cites.html

Tari Botond

forte.hu


 

2019. július 11. 16:37

Minden jog fenntartva. 2024 - Instrument Reklám/MUSICMEDIA