MusicMedia

„Amíg a muzsika szól, a világ is sokkal szebb.”

A ROLAND BEMUTATJA AZ SH-01A SZINTETIZÁTORT

Az ikonikus SH-101 szintetizátor újjászületése Roland Boutique formátumban. A Roland örömmel mutatja be az SH-01A szintetizátort, amely a népszerű Roland Boutique sorozat legújabb tagja. Az SH-01A minden idők egyik legnépszerűbb analóg szintetizátorának, a ’80-as években megjelent Roland SH-101-es kompakt reprodukciója. Az SH-01A most a népszerű Boutique sorozat részeként kelti életre az eredeti hangszer kiváló hangzását és kreatív lehetőségeit, új polifonikus képességekkel és inspiráló előadási funkciókkal kiegészítve az autentikusság Rolandtól megszokott kimagasló szintjén.

Az akkoriban kapható összetettebb hangszerekkel összehasonlítva az SH-101 egy kevésbé izgalmas, egyszerű monofonikus szintetizátorként került piacra 1982-ben.

Ennek ellenére gyorsan népszerűvé vált gazdag, zenei hangzásnak és egyszerű programozhatóságának köszönhetően. Rengeteg művészt lenyűgöztek a hangszer gyorsan programozható basszusai, karakteres szóló hangszínei és izgalmas hangeffektjei. Ennek köszönhetően az SH-101 meghatározó hangszínei 30 év után is világszerte keresettek az elektronikus zenében.

Az SH-01A tökéletes pontossággal kelti életre a vintage SH-101 oszcillátorát, szűrőjét és burkológörbe viselkedését. Az Analog Circuit Behavior (ACB) technológia tökéletesen adja vissza az eredeti hangszer megszólalásának minden apró részletét az egyes analóg áramkörök viselkedésének modellezésével az áramköri alkatrészek szintjéig lebontva. Kis mérete ellenére a kezelőfelületen megtalálható az eredeti hangszer valamennyi vezérlője.

Az SH-101 egyetlen, óriási monofonikus hangjához képest az SH-01A négy hangot és négy üzemmódot használ a hangszínkészítés lehetőségeinek kibővítéséhez. Mono módban szólaltatható meg a klasszikus SH-101 hang, miközben A Poly mód lehetővé teszi, hogy négy hangot egyszerre játssz le, így az SH-101 hangszíneivel „Pad”-eket és akkordokat is megszólaltathatsz. Unison módban négy hang érhető el rendkívül kövér basszus és szóló hangszínek megszólaltatásához, Chord módban pedig a négy hang bármelyike megszólaltatható egyszerre, félhang lépésenként eltolva egymástól. Az SH-01A összesen 64 patch memóriát használ a hangszínek tárolásához, ami nem volt lehetséges az SH-101 hangszeren.

Az SH-01A intuitív, 100 lépéses szekvenszere megegyezik az SH-101 szekvenszerével, de képes 64 pattern szekvencia tárolására és behívására is, hogy megfeleljen bármely koncert vagy fellépés igényeinek. A szekvenszerrel moduláris szintetizátorok, hardver modulok és szoftver plug-in-ek vezérlése is lehetséges a CV/Gate, MIDI és USB csatlakozókon keresztül.

Mint minden Roland Boutique modul, az SH-01A is könnyen hordozható, működik USB busz tápellátással vagy elemekkel és egy beépített hangszóróval, hogy akár útközben is tudd használni. A külön megvásárolható K-25m mini billentyűzettel kiegészítve az SH-01A egy kompakt, mindent magába foglaló szintetizátor, 25 dinamika-érzékeny billentyűvel.

A SH-01A szintetizátorral kapcsolatos további információk: http://hu.rolandeasteurope.com/products/sh-01a/


 

2017. augusztus 12. 09:54

Minden jog fenntartva. 2024 - Instrument Reklám/MUSICMEDIA