MusicMedia

„Amíg a muzsika szól, a világ is sokkal szebb.”

A ROLAND BEMUTATJA A TR-08 RHYTHM COMPOSER-T

A Roland Boutique termékcsoport részeként most újjászületik a világ egyik leghíresebb dobgépe, a TR-808 A TR-08 kompakt formában kelti életre a klasszikus Roland TR-808-at, minden idők egyik legmeghatározóbb dobgépét. A minden részletre kiterjedő tervezői figyelemnek köszönhetően a TR-8 tökéletesen kombinálja klasszikus elődjének hangzását és megjelenését, kiegészítve számos modern tulajdonsággal. Kedvező árfekvésével a TR-08 most bárki számára elérhetővé teszi a legendás  “808” hangzást.

A Roland a ’80-as évek elején mutatta be az eredeti TR-808 Rhythm Composer-t, amely mára minden idők egyik legelismertebb és legkeresettebb elektronikus hangszerévé vált. A kezdeti mérsékelt érdeklődést követően, néhány vállalkozó kedvű zenész és producer elkezdte felfedezni a hangszer teljesen analóg, karakteres hangját és kreatív lehetőségeit, melyek nyomán később önálló zenei stílusok születtek. A TR-808 hangszínei nagyban hozzájárultak a Hip-Hop, Electronic és Dance műfajok kialakulásához, de a hangszer széleskörű hatása a populáris műfajokban mind a mai napig tart.

A TR-08 hiánytalanul reprodukálja mindazokat a fontos összetevőket, melyek kulcsfontosságúak az igazi 808 hangzáshoz. Az Analog Circuit Behavior (ACB) technológia tökéletesen adja vissza az eredeti hangszer megszólalásának minden apró részletét az egyes analóg áramkörök viselkedésének modellezésével az áramköri alkatrészek szintjéig lebontva. Igaz, hogy a kezelőfelület kisebb lett, de 100%-osan autentikus. Az eredeti TR-808 minden gombja, potmétere és kapcsolója megtalálható a hangszeren.

Mindezek mellett a TR-08 néhány modern funkcióval egészíti ki a klasszikus TR-808 formulát. A szekvenszeren lépésenként 16 alárendelt lépés is használható, melykkel részletgazdag pergő és még összetettebb, lüktető lábcin képleteket lehet létrehozni. Rendelkezésre áll egy sávval kiválasztható Trigger-kimenet külső hangszerek és moduláris készülékek számára.  Egy LED kijelző biztosítja a tempó és shuffle finombeállítását, továbbá a valós idejű program léptetéséhez vagy part-ok kiválasztásához az üzemmódok váltása megállítás nélkül történhet.  A TR-8 dobgép  küld és fogad MIDI Control üzeneteket, továbbá az audió és MIDI kommunikáció USB-n keresztül is elérhető.

Mint minden Roland Boutique modul, a TR-08 is nagyon könnyen hordozható és működik USB busz tápellátással vagy elemekkel is. Beépített hangszórója szinte bármely helyzetben biztosítja, hogy fejhallgató nélkül önmagában is használhasd, a tartozék DK-01 Boutique dokkolóval pedig különböző dőlésszögbe állítható a hangszer.

A TR-08 Rhythm Composer-rel kapcsolatos további részletek: http://hu.rolandeasteurope.com/products/tr-08/


 

2017. augusztus 21. 10:45

Minden jog fenntartva. 2024 - Instrument Reklám/MUSICMEDIA