MusicMedia

„Amíg a muzsika szól, a világ is sokkal szebb.”

A Plastic Ocean nyert Balatonalmádiban

Második alkalommal került megrendezésre a Veszprém megyében az Élő-Zene Tehetségkutató. Ezúttal Balatonalmádiban a Pannónia Kulturális Központ és Könyvtár adott méltó helyszínt a rendezvényhez. A megnyitóban az intézmény igazgatója, Bati János köszöntötte a fiatal zenészeket. 10 zenekar kapott lehetőséget a döntőre, azonban sajnos egyéb okok miatt 9 zenekarra csökkent az aznapi fellépők száma. A zenei produkciókat szakmai és diák zsűri értékelte kiemelt szempontok alapján.

A diák zsűri összeállításában az Új Nemzedék veszprémi munkatársai támogatták az eseményt. A szakmai zsűri elnöke Andrásik Remo, (zenész, a Hangszeresek Országos Szövetsége főtitkára, Öröm a zene program), további tagjai Molnár Csilla zenei menedzser, Cserteg István tehetséggondozó és kulturális szakember, Szűcs Krisztián zenei szakember és zenepedagógus volt.

A rendezvény a zenei műfajok kavalkádja volt, hiszen szinte minden zenekar más zenei irányzat képviseletében volt érdekelt. A zenekarok igényesen készültek fel a tehetségkutatóra. A díjátadón Piltman Balázs, az Élő-Zene Egyesület képviseletében minden szereplő zenekarnak emléklapot adott át a szereplésért. Andrásik Remo biztatta a zenekarokat arra, hogy a magyar tehetségkutató rendszerben találják meg helyüket és sikereiket. Az Újfalusi Gábor díjat Balatonalmádiban a Kicsi a Világ zenekar énekese, Korányi Dorka vehette át a zsűri elnökétől.

A győztes zenekar a soproni Plastic Ocean lett. Zenéjüket Soproncore jelzővel illették maguk is, amelyet lendületes zenei megoldások mellett a zenekari tagok állandó mozgása is színesít. Több, mint egy éve dolgoznak, és jelenleg megérettek arra, hogy első helyezettként részt vehessenek a Budapest Music Expo keretében megrendezésre kerülő Öröm a zene döntőn októberben. Ezen majd a Kárpát-medencében 25 tehetségkutató győztese fog játszani a zsűri és közönség előtt. A tét nagy, hiszen a legjobbnak 3 millió Ft- értékű segítség lesz a jutalma, amelyet a zeneipari helyfoglalásban használhatnak fel.

Második helyen végezett a Kicsi a világ, harmadik helyezett lett az October Sun. További díjazásban részesült a FeedBack, a BioRock Company, a Rocket Mood és a Kalapkabát zenekar.
A rendezvény szakmai partnere volt a Peron Music Alapítvány, az Öröm a zene program valamint az NKA- Hangfoglaló Program.

Részletes díjazás:

1. helyezett - Plastic Ocean, továbbjutás a Budapesti Music Expora

IMU (Íródeák Művészeti Udvar) fellépési lehetőség
Szalai Csaba - videoklip forgatás  
Regina TV - 1 órás zenekari interjú és közvetítés

2. helyezett - Kicsi a világ

IMU (Íródeák Művészeti Udvar) fellépési lehetőség 
Szalai Csaba profi bandafotózás

+ Újfalusi Gábor Díj a banda énekesnőjének - Korányi Dorkának

3. helyezett - October Sun

IMU (Íródeák Művészeti Udvar) fellépési lehetőség  
Szalai Csaba profi bandafotózás

További díjazottak

Feedback - Bárka Stúdió, EP rögzítéshez 1 teljes nap a zirci Bárka Stúdióban

Rocket Mode - The Watching Duck Studio - videoklip forgatás és Live4DC fellépés május 22.-én

BioRock Company - Balatonfűzfő  Bob-Pálya, csúszásbérlet 

KalapKabát - Balatonfüredi Borheteken fellépési lehetőség


2018. április 16. 17:13

Minden jog fenntartva. 2024 - Instrument Reklám/MUSICMEDIA