MusicMedia

„Amíg a muzsika szól, a világ is sokkal szebb.”

A holnap hangjai - Touch Me Not

A tizenegyedik sorozatához érkező ÖRÖM A ZENE Tehetségkutató 2018-2019. évadának döntőseit mutatjuk be a holnap hangjai rovatban. A sort a Touch Me Not zenekarral folytatjuk, ők a Vajdasági Könnyűzenei tehetségkutatón érdemelték ki az októberi döntőn való szereplés lehetőségét. 

Bemutatnátok röviden a zenekart?

A Touch Me Not zenekar 2014-ben alakult, mai formáját kb 1,5 éve nyerte el. Stílusunkat leginkább a cuki metal jelzővel szokták illetni. Kucsera Lilla-ének, basszusgitár, Korbeák Norbert-gitár, Bakonyi Ádám-gitár, Szőke Miklós Márk- dob

Van-e a zenekarnak kitűzött, megfogalmazott célja, vagy felvállalt üzenete?

Az idei 2019-es évre célul tűztük ki egy nagylemez kiadását, folynak is a munkálatok, már 4 dal készen is van a lemezről. Terveink szerint nyár végéig elkészülünk a többivel is. Hosszú távú céljaink között leginkább a zenekar befuttatása szerepel. Szeretnénk, ha minél több emberhez el tudna jutni a zenénk, illetve örülnénk, ha a zenekar által megismerhetnénk sok új helyet, érdekes embert. Reméljük, a pop-metál műfajnak van létjogosultsága a hazai zenei piacon smiley

Véleményetek szerint a ti zenekarotok miben egyedi... mi az, ami különlegessé tesz benneteket?

A Touch Me Not stílusát cuki metalként szoktuk definiálni. Dalainkban különböző stíluselemeket keverünk egymással a szeletelős gitártémáktól kezdve a líraibb hangulatú akusztikus betéteket sem vetjük meg, majd ezt az egyveleget koronázza meg Lilla angyali hangja. Az egyediséget lényegében az adja, hogy egy zúzós metál alapra, angyali, kedves énekhang jön. Ettől lesz főleg különleges.

Milyen jövőt láttok magatok előtt, merre tendál a hazai zeneipar?

A visszajelzések alapján mi pozitívan állunk a jövőnk elé. Azon dolgozunk, hogy egyre jobbak legyünk, egyre több emberrel szeretnénk megismertetni magunkat. Néha kiszámíthatatlan, hogy merre tendál a zeneipar, csak remélni tudjuk, hogy amit csinálunk, arra hosszú távon van igény.

Meg tudnátok nevezni pozitív, vagy negatív trendeket, amelyeket mostanában tapasztaltatok?

Nyilván önmagában az, hogy durván telített a zenei piac már egy „negatív” trendként is megnevezhető. Zeneileg mi azt látjuk, hogy az anno 2006-ban nagyon menő alter indie stílus megint visszajön. Elképesztően sok ilyen „fiúzenekar” nyer most NKA pályázatokat. smiley

Szerintetek meg lehet élni ma a zenélésből?

Szerintünk, nagyon nehéz odáig eljutni, hogy az ember csak zenélésből éljen. Vannak rá példák, de azért nem ez az általános. A zenei pálya nem a legegyszerűbb Magyarországon, ahogy egyik művészeti pálya sem.

Mit gondoltok a zenészek hazai megítéléséről? Régen jobb volt a helyzet?

Ha igen, szerintetek miért? Azt, hogy régen milyen volt a helyzet, sajnos nem tudjuk, csak max sejtjük. A rendszerváltás hatalmas teret adott az akkori rock zenekaroknak, akik ma is megtöltik az arénákat az azóta már unokázó közönségnek smiley A lázadást könnyebben lehet ezen a műfajon keresztül közvetíteni. Most leginkább az új generációt elsanyvasztó társadalmi trendek ellen tudnánk lázadni, de az is kezd már picit mainstreammé válni. Nehéz. De nem is a kérdésre válaszoltunk, bocsi :D

Van-e jelöltetek, hogy kiből lehet/lehet-e egyáltalán valakiből magyar világsztár?

Nehéz kérdés. A magyar ember lelkivilága nem hiszem, hogy nagyon „világ- kompatibilis” de inkább Amerika kompatibilis, hiszen ők határozzák meg, hogy kiből lehet világsztár és kiből nem. Sírva vigadunk, ez jellemző a zenénkre is.

Mi a véleményetek a tehetségkutatókról általában?

Szerintünk nagyon jó kezdeményezések. Nem csak a nyeremények miatt, de gyümölcsöző jó kapcsolatokat is ki lehet alakítani egy ilyen eseményen.

Mi a véleményetek a zenei utánpótlásról?

Ismerünk egy-két megmozdulást, amivel közelebb próbálják hozni a hangszereket, a zenét a gyerekekhez. Ezeket nagyon támogatjuk. pl: Hangszert a kézbe! Nem gondolnánk, hogy félteni kellene az élőzene jövőjét. Gitározni mindig nagyon trendi lesz smiley

Mi a véleményetek a fesztiválokról?

Szeretjük a fesztiválokat, reméljük egyre többre jutunk be fellépőként is?

Mi a véleményetek a zenei klubéletről?

A kisebb zenekaroknak nincs könnyű dolga. Akkor tudsz menni klubokba, ha valaki nagyobb előtt játszol. Önmagában sajnos mindig ráfizetéses a dolog, akkor is, ha többen mentek. Jó lenne a vidéki klubéletet valahogy felpezsdíteni. A Pesti is hasonló. Vagy nagyon magas bérleti díjat kérnek, amit nem biztos, hogy ki tudunk termelni, vagy választhatunk 2 hely közül... kevés az opció sajnos.

Szerintetek mi lendíthetne a legnagyobbat a hazai könnyűzenei életen?

Ha több műfajnak is teret adnának a pályázatokkal például és nem csak az az 1 db. trend határozná meg, hogy ki mehet fesztiválokra, ki nyer milliós támogatásokat. Nagyon sokan vannak az országban, akik imádják pl. a pop-metált, még sincs túl sok alternatíva, ahová elmehetnének. Van a Useme, meg talán a Nováék és itt kifulladt.

Köszönjük a beszélgetést


2019. május 21. 13:50

Minden jog fenntartva. 2024 - Instrument Reklám/MUSICMEDIA