MusicMedia

„Amíg a muzsika szól, a világ is sokkal szebb.”

A holnap hangjai – Queleman

A tizenötödik sorozatához érkező ÖRÖM A ZENE Tehetségkutató 2022-2023. évadának döntőseit mutatjuk be a holnap hangjai rovatban. A sort Queleman projekttel folytatjuk, ő a szegedi II. CityRocks Könnyűzenei Tehetségkutatón érdemelték ki az októberi döntőn való szereplés lehetőségét.

Bemutatnátok röviden a zenekart?

A Queleman project egy még gyerekcipőben járó előadó aki a traumái feldolgozása érdekében kezdett szövegeket fogalmazni, majd a későbbiekben 1-2 daw program segítségével saját alapokat gyártani, de főleg a társproducerekkel közös alkotás híve. A zene amit képvisel innovatív, impulzussal telített, agresszív, vegyített stílusokat hordozó azon belül trap-metal-os elemeket vegyít EDM-el (Electronic Dance Music) és a szellemi termékét „Experimetal”-nak nevezi.

Van-e a zenekarnak kitűzött, megfogalmazott célja, vagy felvállalt üzenete?

Első sorban a traumák felfogása, elfogadása és feldolgozása volt a cél de úgy gondolom ebből mások is tudnak tanulni a hibáimból, a megélt élményeimmel fűszerezve.

Véleményetek szerint a ti zenekarotok miben egyedi... mi az, ami különlegessé tesz benneteket?

Kétszemélyes hadsereg vagyunk dj spanokkal és a jövő zenéjét alkotjuk meg ami a multizsáner kifejezést is megcsavarja!

Milyen jövőt láttok magatok előtt, merre tendál a hazai zeneipar?

A jövőben szeretnénk az összes fesztiválon megrengetni a talajt amire beengednek minket, arra amerre formáljuk, mindent keverni a metállal :D

Meg tudnátok nevezni pozitív, vagy negatív trendeket, amelyeket mostanában tapasztaltatok?

Nem igazán követem a trendeket én a trend alkotás híve vagyok.

Szerintetek meg lehet élni ma a zenélésből?

Persze hogy meg lehet hisz ez a cél!

Mit gondoltok a zenészek hazai megítéléséről? Régen jobb volt a helyzet? Ha igen, szerintetek miért?

Régen más volt az egész zeneipar, sokkal ízesebb volt régen sokkal nehezebben volt elérhető a kedvencünk, talán még szebben szóltak azok a  dalok, mára felhígult hisz én is nekiestem a gyártásnak de egyértelműen most nagyobb állatságot lehet csinálni de majd mutatom ha oda jutunk!

Van-e jelöltetek, hogy kiből lehet/lehet-e egyáltalán valakiből magyar világsztár?

Lehet magyar világsztár de túl sok normának kell hogy megfeleljen az alkotása ami nem feltétlen a részletességről, a komplexitásról, vagy az innovatív gondolatokról fog szólni, az én szemszögemből nem ez a cél.

Mi a véleményetek a tehetségkutatókról általában?

Most voltam úgy harmadik, negyedik tehetségkutatón és tökre jó dolognak tartom hogy színvonalas hangrendszeren is hallani lehet feltörekvő palántákat!

Mi a véleményetek a zenei utánpótlásról?

KELL, KELL, KELL, és szépen lassan helyet is adni az új generációknak!

Mi a véleményetek a fesztiválokról?

Az a legnagyobb flash egy előadó életében szerintem hogy fel tud lépni egy olyan fesztiválon ami őt is képviselni tudja!

Mi a véleményetek a zenei klubéletről?

Azt is nagyon csipázom, imádom a nagy és a kis metál bulikat egyaránt és jó minden módon lent ütközni a hozzánk hasonlóval, de nem vetek meg egy drum n bass, dubstep bulit sem ha arról van szó!

Szerintetek mi lendíthetne a legnagyobbat a hazai könnyűzenei életen?

Ha ki sikerülne adni a „KAOTIKA” című albumot aminek a munkálatai a vége felé közelednek lenne egy érdekes színfoltja a hazai könnyűzenének!

Köszönjük a beszélgetést.


2023. október 2. 09:18

Minden jog fenntartva. 2024 - Instrument Reklám/MUSICMEDIA