MusicMedia

„Amíg a muzsika szól, a világ is sokkal szebb.”

A holnap hangjai – Lékkör

Folytatjuk a megkezdett hagyományt, s az immáron tizedik sorozatához érkező ÖRÖM A ZENE Tehetségkutató 2017-2018. évadának döntőseit mutatjuk be a holnap hangjai rovatban. A sort a Lékkör. zenekarral folytatjuk, ők a pécsi Z faktor tehetségkutatón érdemelték ki az októberi döntőn való szereplés lehetőségét. 

Bemutatnátok röviden a zenekart?

Barka Gergely - basszusgitár
Szentendrey Roland - dob
Menyhárt Dániel - gitár
Hanzli Fanni - ének

Négy éves zenekar vagyunk és a mindent egybefogó válasz hogy alter zenét játszunk. Azért ez mert ez egy tág megnevezés. Egyébként szövegorientált a zenénk és érzelmes,de nem érzelgős.

Van-e a zenekarnak kitűzött, megfogalmazott célja, vagy felvállalt üzenete?

Szeretnénk a lehető legtöbb helyen játszani és jól érezni magunkat. Na meg persze legalább azt megkeresni amit a zenélésre elköltünk.  Kimondott üzenetünk még nincs, azt majd ha nagyok leszünk.

Véleményetek szerint a ti zenekarotok miben egyedi... mi az, ami különlegessé tesz benneteket?

A szövegvilágunk elég meghatározó, de a színpadi energiáinkat is gyakran kiemelik.

Milyen jövőt láttok magatok előtt, merre tendál a hazai zeneipar?

Szeretnénk minél többet koncertezni a lehető legtöbb helyen. Az underground közösség nagyon összetartó, ugyanakkor nem könnyíti meg a zenélést a feltörekvő zenekaroknak lehetőséget biztosító helyek bezárása. A rádióban pedig játszhatnának több jó zenét.

Meg tudnátok nevezni pozitív, vagy negatív trendeket, amelyeket mostanában tapasztaltatok?

Negatívnak ez előbb említett klubbok bezárása vagy az hogy a rádiók teljesen elvannak határolódva a kevésbé mainstream dolgoktól. Pozitívnak viszont kiemelném hogy az utóbbi pár évben rengeteg jó zenekar jött létre és ez a szám egyre csak nő azóta is.

Szerintetek meg lehet élni ma a zenélésből?

Ez attól függ. Ha valaki session zenész vagy esetleg több projektben dolgozik egyszerre akkor annak nagyobb az esélye hogy meg is él a zenélésből, de szerintünk egy zenekarral nehéz annyit keresni hogy meg is élj belőle úgy hogy mellette nem csinálsz mást.

Mit gondoltok a zenészek hazai megítéléséről? Régen jobb volt a helyzet? Ha igen, szerintetek miért?

Régen könnyebb volt egyedit alkotni ráadásul kevesebb zenekar is volt ami kisebb versenyt teremtett, a zenekarok nem feltétlenül szorították ki egymást a piacról. Viszont mostanra több lehetőség van fellépni és talán nagyobb támogatást is kapnak a zenekarok mint régen.

Van-e jelöltetek, hogy kiből lehet/lehet-e egyáltalán valakiből magyar világsztár?

Szerintünk ez a Hiro srác simán megüti a lécet..

Mi a véleményetek a tehetségkutatókról általában?

A tévés tehetségkutatóktól teljesen elhatárolódtunk mindig is,de más jellegűeken szeretünk részt venni mert sokat lehet tanulni egy-egy építő kritikából.

Mi a véleményetek a zenei utánpótlásról?

Nagyon király hogy sok zenekar van és az is hogy egyre kreatívabbak és összetettebbek.

Mi a véleményetek a fesztiválokról?

Hát mindenképpen a zenekar céljai közé tartozik hogy fesztiválzenekar legyünk egyszer. Idén játszhattunk a Fishingen és óriási élmény volt. A szervezés is nagyon profi volt és úgy alapjáraton az egész gördülékenyen ment.
Amit még nagyon menő dolognak tartunk hogy egyre több új fesztivál jelent meg az utóbbi időben és már nem csak nyáron hanem egész évben tudunk fesztiválozni.

Mi a véleményetek a zenei klubéletről?

Annyira még nem vagyunk benne országos szinten,de a pécsi klubbokat nagyon szeretjük.

Szerintetek mi lendíthetne a legnagyobbat a hazai könnyűzenei életen?

Hát erre szerintem nincs jó válaszunk, de reméljük hamarosan bekövetkezik az áttörés és beindul a buli a hazai zeneiparban.

Köszönjük a beszélgetést


2018. október 2. 06:07

Minden jog fenntartva. 2024 - Instrument Reklám/MUSICMEDIA