MusicMedia

„Amíg a muzsika szól, a világ is sokkal szebb.”

A HIBRID DOBOLÁS ITT KEZDŐDIK

Nincs két egyforma dobos és minden dobosnak saját, személyes stílusa van. Nagyon fontos, hogy mindig megtaláld a számodra tetsző hangzást, pláne a koncertekhez. Ez azonban sok időt vehet igénybe, a költségekről már nem is beszélve. Ezzel a különleges modullal egyszerűen adhatsz hozzá különböző hangszíneket akusztikus dobszettedhez. Ez lehet a TM-1 egyik beépített lábdobja, pergője, tamja, cintányérja és percussion hangmintája, de saját hangminta vagy loop is.

Egyszerűen csatlakoztass egy kompatibilis Roland ütőfelületet a TM-1-hez és szólaltasd meg közvetlenül a szükséges hangszínt vagy szereld fel az RT-sorozat egyik jeladóját valamelyik akusztikus dobra és használd a kívánt hangmintát tökéletes szinkronban a játékkal! A TM-1 modulba gyerekjáték saját hangszínek betöltése is a Mac/Windows számítógépekre vagy iOS/Android mobilkészülékekre készült ingyenes szerkesztőalkalmazással.* Csatlakoztasd a TM-1 modult a készülékhez, nyisd meg az alkalmazást, importáld a hangmintákat egy könyvtáradból és végezd el a szükséges beállításokat! Ha színpadi fellépésről van szó, az elemmel és hálózati adapterrel működtethető TM-1 egyszerűen vezérelhető lábbal is a beépített kapcsolók segítségével. Ráadásul a hibrid hangszínt egyetlen lábnyomással el is lehet némítani , így például a teljesen akusztikus verzék után új színt és energiát hozhatnak a hibrid hangzású kórusok. Manapság minden aktív dobos előnyt kovácsolhat egy hibrid összeállításból és ennek legegyszerűbb és legköltségkímélőbb módja a TM-1.

Egyszerű megoldás az akusztikus dobszett felturbózásához hibrid hangzásokkal

Stadionkoncertektől a kisebb klubokig, manapság mindenhol találkozhatunk hibrid dobösszeállításokkal. Az aktív dobosok közül sokan szeretik letisztult stúdióhangzásokkal kiegészíteni a tisztán akusztikus dobhangzást, vagy a mai modern stílusokban elengedhetetlen elektronikus hangszínek használatát. Egy hibrid akusztikus/elektronikus dobösszeállítás elsőre elriasztó is lehet. Azonban a TM-1 modullal mindenki egyszerűen kezdheti el az izgalmas utazást a hibrid dobolás világába. Helyezz el egy vagy több Roland trigger-eszközt a dobszettedbe, csatlakoztasd a TM-1 modulhoz és ezáltal bármilyen hangzást elérhetsz. Az érzékenység, hangmagasság stb. vezérlésére külön szabályzók állnak rendelkezésre, így nincs szükség speciális szaktudásra a kezeléshez. A kívánt hangzás néhány potméter elforgatásával létrehozható és máris kezdődhet a játék.

Szerkesztőalkalmazás a hangminták importáláshoz és hangszínek gyors létrehozásához

Egy hibrid dobszett lehetővé teszi a hangszínek kiválasztását és szerkesztését a teljes beállításlistára, így minden dalhoz tökéletes hangzás érhető el. A TM-1 Editor segítségével a modul összes belső hangszíne elérhető, importálhatunk saját hangmintákat, kijelölhetünk hangszíneket az egyes jeladókra és gyorsan szerkeszthetjük is ezeket, ha szükséges. Számítógépről, tabletről, okostelefonról vagy felhő alapú tárhelyről akár 6 másodperc hosszú hangminták importálása is lehetséges. Sőt, a laptop otthon is maradhat, hiszen egy okostelefon is elég a koncert előtt, ha gyorsan meg kell változtatni egy hangszínt.

A dobhangzások bővítésen Roland jeladó ütőfelületekkel

A TM-1 jó lehetőséget kínál arra is, hogy különböző hangszíneket adjuk hozzá az akusztikus dobszetthez. Egy elektronikus jeladó pad használatával gyakorlatilag bármilyen kijelölt hangszín megszólaltatható. Két trigger-bemenet áll rendelkezésre, melyekre két single-trigger pad vagy egy dual-trigger pad csatlakoztatható. A legtöbb Roland dobpad képes együttműködni a TM-1 modullal, ilyenek a BT-1 Bar Trigger Pad, KT-10 Kick Trigger pedálok, V-padok és V-cintányérok. Ráadásul olyan BOSS lábkapcsolók csatlakoztatása is lehetséges kompakt láb-triggerként, mint az FS-5U vagy FS-6. És ne feledkezzünk meg a TM-1 beépített lábkapcsolóiról sem, melyekkel szintén meg lehet szólaltatni a kívánt hangszíneket.

Trigger/MIDI átalakítás számítógép használatához

Otthoni használat esetén, stúdióban vagy élő koncerteken gyakran MIDI jel küldésére is szükség van a játék közben. A TM-1 modul Trigger/MIDI átalakítójával ez USB-n keresztül egyszerűen oldható meg dob-sampler-ek és pug-in hangszerek megszólaltatásához, MIDI sávok felvételéhez egy DAW szoftverrel vagy klipek és más funkciók kezeléséhez olyan szoftvereken, mint például az Ableton Live.

15 koncertkész beépített dobszett bármilyen fellépéshez

Egy akusztikus dobszettel a színpadon nagyon bonyolult vagy szinte lehetetlen a hangzás azonnali megváltoztatása. Egy hibrid dobszett esetében azonban ez gond nélkül megoldható. Mostantól olyan dobokat is megszólaltathatsz, melyeket nem tudsz elvinni a koncertre, illetve hangmintákat és loop-okat is a fő dobhangzás kiegészítéséhez. Rögtön a kicsomagolás után a TM-1 készen áll 15 beépített dobszett megszólaltatására, melyek mindegyikéhez két hangszer tartozik. Az ingyenes szerkesztőalkalmazáson keresztül elérhető könyvtárból további 150 hangszín használható, beleértve lábdobokat, pergőket és más dobhangszíneket, de akár szintetizátor loop-okat is. Ráadásul az alkalmazáson keresztül saját hangszínek hozzáadása is elvégezhető, így a hangzásbeli lehetőségek szinte végtelenek. Bármi is legyen a cél, mostantól minden korábbinál egyszerűbben tudod megváltoztatni egy dobszett hangzását.

Az akusztikus dobok hangjának kiegészítése a Roland RT-sorozat triggereivel

Az akusztikus dobod hangja biztosan lenyűgöző, de az élő koncerteken szükség lehet a hangzás felturbózására. A lábdob és pergő a zenekari hangzás gerincét adja, de sokszor kihívást jelen, hogy a hangos gitárok, basszus és billentyűk mellett átütően szólaljanak meg. A Roland RT-sorozatának akusztikus dob-triggereivel és TM-1 modullal hangmintákat is hozzá lehet adni az akusztikus lábdobhoz vagy pergőhöz, majd ezekez erősíteni egy külső hangrendszeren keresztül, hogy ezáltal energikusabban, tisztábban és mélyebben szólaljanak meg, tökéletesen kiegészítve a nyers akusztikus hangzást. A metal dobosok évek óta használnak elektronikus hangmintákat a lábdob kihangsúlyozására - különösen a gyors duplázáshoz, hogy kiszóljon a zenekarból. Ez a technika azonban nem csak a gyors játékhoz használható; ennek előnyeit minden dobos kihasználhatja a TM-1 modullal.

Utazásra tervezett, hordozható kivitel

A TM-1 kompakt méretének köszönhetően mindenhová elkísérhet, stompbox stílusú kialakításával pedig egyszerűen elhelyezhető a dobszett többi padlón álló eleme közé. Ráadásul elemekkel is működtethető, így nem kell aggódni a hálózati ellátás miatt sem, ha épp nincs a közelben vagy szabadtéri koncerteken, ha sürget az idő. A TM-1 elég könnyű, hogy egy táskában vagy hangszertokban szállítsuk, illetve a fémháznak és strapabíró lábkapcsolóknak köszönhetően elég robosztus, hogy jól bírja az utazást.

Bővebb információ ITT!


2019. július 19. 05:58

Minden jog fenntartva. 2020 - Instrument Reklám/MUSICMEDIA