MusicMedia

„Amíg a muzsika szól, a világ is sokkal szebb.”

A hangzás tökéletesítése jegyében: a Sennheiser bemutatja a HDV 820 fejhallgató erősítőt

A Sennheiser az április 29-30. között megrendezett Tokiói Fejhallgató Fesztiválon mutatta be audiofil termékcsaládjának legújabb tagját: a teljes mértékben szimmetrikus HDV 820 fejhallgató-erősítőt. Az audio specialista legelső digitális fejhallgatójának, a híres HDVD 800 modellnek a vívmányaira épülő, új HDV 820 tökéletesített, nagyobb felbontása és rendkívül alacsony torzítási komponensei egy merőben új hallgatási élményt kínálnak a legigényesebb audiofilek számára is. 

A HDV 820 erősítő a tökéletesített, teljes mértékben szimmetrikus jelfeldolgozásnak és a rendkívül alacsony harmonikus torzításnak köszönhetően az eredetihez hű hallgatási élményről gondoskodik. Elképesztően tisztán adja vissza minden egyes hangforrás hangját. 
 
A HDV 820 vadonatúj digitális szekcióját egy kiváló minőségű ESS SABRE32 digitális-analóg konverter (DAC) táplálja, egy teljes mértékben szimmetrikus struktúrában. A DAC páratlanul széles dinamika-tartományt, rendkívül alacsony torzítást és egyedülállóan tiszta hangzást biztosít. PCM-felbontása 32 bit, mintavételi gyakorisága pedig eléri a 384 kHz-et is (DSD módban: 12,3 MHz).
 
A HDV 820 analóg szekciója és teljesítményerősítője a HDVD 800-ban jelenleg is használt verzió körültekintően tökéletesített változata. Audio kimenetei között található egy aszimmetrikus kimenet (XLR3/6,3 mm-es kombinált NEUTRIK aljzat), egy szimmetrikus XLR4 és két szimmetrikus 4,4 mm-es Pentaconn aljzat. A Pentaconn csatlakozó alakjában a Japán Információtechnológiai Ipari Egyesülés (JEITA) egy olyan szabványt állított a szimmetrikus fejhallgató-csatlakozók területén, amely minimálisra csökkenti azokat a bonyolult helyzeteket, melyek napjaink nem szabványos csatlakozóinak használatából erednek. Ez a csatlakozó 4,4 mm-es átmérőjének köszönhetően mind mobil, mind fix alkalmazásokhoz használható. A Pentaconn csatlakozó nagyon alacsony érintkezési ellenállása torzításmentes jeltovábbítást eredményez. A HDV 820 felülmúlhatatlan teljesítményt nyújt mind digitális források (optikai, koaxiális vagy USB csatlakozáson keresztül), mind analóg források használatánál (szimmetrikus (XLR) és aszimmetrikus (RCA) bemeneteken keresztül).

 A Sennheiser új HDV 820 fejhallgató-erősítője a HDVD 800 vívmányira épül, és elképesztően tisztán adja vissza minden egyes hangforrás hangját. 

„A HDVD 800 vívmányaira épülő HDV 820 a nagyobb felbontást és kiterjedtebb csatlakoztatási lehetőségeket biztosító továbbfejlesztés eredményeképpen olyan tiszta és lebilincselő hangzást kínál, melynek hallatán úgy érezheted, hogy közvetlenül a hangforrás előtt foglalsz helyet. A HDV 820 jól példázza, milyen eredmény születhet, ha hiszed, hogy a hangzást nemcsak hallani, hanem sokkal inkább érezni kell” – magyarázza Manuel Ricke, a Sennheiser audiofil részlegének termékmenedzsere.
 
A Sennheiser audiofil fejhallgató-sorozatának tökéletes kiegészítője
A Németországban tervezett és gyártott HDV 820-at úgy alkották meg, hogy a Sennheiser audiofil fejhallgatóinak tökéletes társa legyen. Az erősítő a Sennheiser sikeres HD 800 S fejhallgatójával párosítva különösen lenyűgöző akusztikai teljesítményt nyújt. Ez a harmónia köszön vissza az új, eloxált fekete bevonat és a fehér LED-ek révén, melynek köszönhetően az erősítő megjelenése remekül egészíti ki a HD 800 S finom eleganciáját.
 
Az új modell egy dedikált, országspecifikus tápkábellel kerül forgalomba.
 
CH 800 P: a Pentaconn kábelmegoldás
A Sennheiser a HDV 820 fejhallgató-erősítőn kívül CH 800 P típusjelű, új szimmetrikus fejhallgató-csatlakozókábelét is bemutatja. Ez a kábel az erősítő oldalon egy egyenes, aranyozott Pentaconn csatlakozóval (fekete házban), míg a fejhallgató oldalon két (L/R) orvosi minőségű ODU csatlakozóval kerül forgalomba. A kábel használatával a híres HD 800 és HD 800 S modell Pentaconn kimenettel rendelkező eszközökhöz (pl. HDV 820) csatlakoztatható.
 
A Sennheiser HDV 820 és CH 800 P modellje 2017 júliusától lesz kapható.


2017. július 14. 17:41

Minden jog fenntartva. 2018 - Instrument Reklám/MUSICMEDIA