MusicMedia

„Amíg a muzsika szól, a világ is sokkal szebb.”

A Cort Classic Rock szériájának újdonságai - A CR150 és a CR300

A Cort teljes Classic Rock vagyis CR szériája a vintage hangszerek megjelenését, hangulatát és teljesítményét nyújtja. Legyen szó a felhasznált anyagokról, a gitárépítési eljárásokról, az elektronikáról, vagy a szerelékekről, a CR hangszerek mindegyikénél arra törekszik a gyártó, hogy ezek a lehető legautentikusabb imázst és soundot nyújtsák.
Ugyanezen rendezőelvek mentén készült a nemrég nyolc tagúra bővült, kizárólag Les Paul formájú gitárokat tartalmazó család két legfiatalabbja a CR150 és a CR300 is.

A CR150

A CR150 esetében egy darabból álló single-cut alakú mahagóni testhez egy darab Jatoba fából készült, huszonkét bundra felosztott fogólappal ellátott, natúr olajjal kezelt, kényelmes mahagóni nyakat ragasztottak. A nyak-test illesztésnek ezen klasszikus eljárása, illetve a felhasznált anyagok vastag, mégis harapós, közepekben gazdag, jól rezgő testhangot és sustaint biztosítanak. Melyet a saját gyártású Alnico II-es mágnesekkel rendelkező, ClassicRocker-II névre keresztelt pickupok meleg, zsíros, vintage-rock soundként közvetítenek az erősítő felé.
A magas minőségű, igényes kivitelezésnek a klasszikus megjelenést a húr rezgéseit a test felé kiválóan közvetítő Tune-O-Matic híd, a két hangerő-, és hangszínszabályozó potméter, a gitár testén szokásosan pozicionált, három állású hangszedőváltó kapcsoló, illetve a hangolást jól tartó zárt, vintage stílusú hangolókulcsok biztosítják.

Specifikáció:
Konstrukció: ragasztott nyak
Menzúra: 24.75" (628 mm)
Test: mahagóni
Nyak: mahagóni
Fogólap: jatoba (305mm rádiusz)
Bundok: 22
Binding: -
Berakás: fehér pontok
Hangszedők: Classic Rocker-II
Elektronika: 2 hangerő, 2 hangszín, 3 állású kapcsoló
Hardver: nikkelezett
Híd: Tune-o-matic
Kulcs: zárt vintage
Bund: 22
Lakkozás: szatén
Színek: Silver Burst Satin és Olive Drab Satin

Ajánlott fogyasztói ár: 82 900 Ft


CR300

Tizenöt milliméteres, prémium minőségű juhar tetővel borított, egy darabból álló mahagóni test, és ehhez ragasztott Jatoba fogólappal ellátott mahagóni nyak jellemzi ezt a single-cut hathúrost. Melynél minden ponton az 50-es, 60-as évek hangzásának elérésére koncentráltak, mindezt úgy, hogy nem hagyták figyelmen kívül az elmúlt majdnem hetven év történéseit.
Ennek az egyik oldala a rózsafa fogólap Jatobával történő, kényszerű helyettesítése. Ugyanis egy időközben védetté váló, jól bevált faanyagról kellett egy azt minden szempontból kompromisszummentesen pótolni képesre váltani. Tehát mindenképpen olyan anyagra volt szükség, ami mellett ez a klasszikus test-fedlap-nyak faanyag-kombináció autentikusan vastag, meleg, dögös soundot képes produkálni és esztétikailag is hasonló élményt biztosít.
A másik oldal az elektronikai rész. A Cort ennél a modellnél a PAF hangszedők soundját kifogástalanul idéző EMG RetroActive Fat 55 aktív, zebra humbuckerek mellett döntött. Ezekben az aktív és passzív hangszedők legjobb tulajdonságai ötvöződnek: meleg, édes, vintage stílusú hang az alacsony kimeneti impedancia minden előnyével.

Erről korábban itt írtam: http://www.musicmedia.hu/az-emg-retro-active-szeria-20180223

Az outfitet és a megszólalást teljessé Tune-O-Matic híd, a szokásos helyen található, minden szedőre külön vonatkozó hangerő- és hangszínszabályozó potméterek, a három állású kapcsoló, a Kluson jellegű, jó hangolási stabilitást biztosító hangolókulcsok és az antikolt sunburst festés teszi.

Specifikáció:
Konstrukció: ragasztott nyak
Menzúra: 24.75" (628 mm)
Test: mahagóni, juhar tetővel
Nyak: mahagóni
Fogólap: jatoba (305mm rádiusz)
Bundok: 22
Binding: Red Ivory
Berakás: téglalap gyöngyház
Hangszedők: EMG RetroActive Fat55 szett
Elektronika: 2 hangerő, 2 hangszín, 3 állású kapcsoló
Hardver: nikkelezett
Híd: Tune-o-matic & stop tailpiece
Kulcs: Vintage, Kluson jellegű
Lakkozás: középfényű (antikolt) lakkozás
Szín: antikolt sunburst (ATB-Aged Vintage Burst)

Ajánlott fogyasztói ár: 121 900 Ft

A Cort és az EMG termékei elérhetők a forte.hu viszonteladóinál: https://forte-music.hu/uzletek/

További információ: http://cortguitars.com/en/product/series_view.asp?qCate=00001&idx=90

Tari Botond
forte.hu


2018. június 30. 07:13

Minden jog fenntartva. 2024 - Instrument Reklám/MUSICMEDIA