MusicMedia

„Amíg a muzsika szól, a világ is sokkal szebb.”

50 ÉVES A COMMUNITY

Az amerikai Community vállalatot Bruce Howze alapította 1968-ban azzal a céllal, hogy nagy teljesítményű, ugyanakkor könnyen hordozható hangsugárzókat hozzanak létre koncerthangosítás céljára. A cég hangsugárzóit mindig az innovatív megoldások jellemezték, ez az, ami 50 éven keresztül nem változott. A Community mára világszerte vezető szerepet tölt be a professzionális hangsugárzók tervezésében és gyártásában. A cég időközben a turné rendszerek mellet az MI-ra, illetve az installációs rendszerekre helyezte a hangsúlyt, ám Howze technikai vezetése mindig biztos pont volt.

„Howze így emlékszik a kezdetekre: „Mindenki fát, fémet vagy öntöttvasat használt a hangsugárzók elkészítéséhez. Mi azt gondoltuk, az üvegszál lesz az ideális megoldás, hiszen, könnyű, erős és könnyen formálható. Ezután olyan hangsugárzókat készítettünk, amelyek sokkal pontosabbak és sokkal könnyebbek voltak az akkori vetélytársakénál.”

„Azokban az időkben a turné rendszerek nagy, egymáshoz illesztett basszus tölcsérekből álltak, többcsatornás magas frekvenciás tölcsérekkel a tetejükön. Ám 500Hz környékén nem szólalt meg a rendszer, így egy nagy lyuk keletkezett a középtartományban. A középtartomány az, ahol az énekes hangja megszólal, így ez rendkívül fontos az érthetőség miatt. Mi erre a középtartományra helyeztük a hangsúlyt és a mai napig a teljesítmény és az érthetőség élvezi nálunk ez elsődleges prioritást. Általános tendencia a gyártóknál, hogy figyelmen kívül hagyják ezt az érthetőségi tényezőt és csak a nagy basszusokra fókuszálnak.” Howze szerint: „Ebből a szemléletből hiányzik a lényeg, hiszen a kritikus információkat a középtartományban találjuk. Ha az hiányzik, a többi már semmit nem jelent mellette.”

Az évek során a Community tölcsérei kiemelkedő eredményeket értek el, különösen a nagy méretű, az időjárásálló és a nehéz akusztikai környezetben bevethető rendszerek területén.
A Community referencialistája lenyűgöző, kezdve Elvis Presley-től egészen Mekkáig, ahol a Föld eddigi legnagyobb zarándok találkozójának hangosítását is a Community hangsugárzóival oldották meg. Számtalan egyéb nagyvárosban is megtalálhatók a gyártó hangsugárzói, például Velencében az árvízre való figyelmeztetést, rengeteg egyéb nagyvárosban pedig a stadionok hangosítását oldották meg velük, így biztosítva több millió ember számára a hangos és érthető kommunikációt. Magyarországon többek között a Groupama Aréna és a Nagyerdei Stadion hangosítását Community hangsugárzókkal valósította meg az INTERTON Group, aki 2001 óta kizárólagos joggal forgalmazza Magyarországon a Community eszközeit.


Community
Az amerikai élvonalba tartozó, professzionális hangsugárzó rendszereket gyártó vállalatot 1968-ban alapították. Termékei között egyaránt megtalálhatók az installációs célra kifejlesztett nagy teljesítményű tölcséres, álmennyezeti hangsugárzók, vonalsugárzók és rendszerprocesszorok. Termékpalettájuk igazi különlegessége a kültéri időjárásálló tölcséres R széria, amely nagy hanghűséggel akár 5 KW hangteljesítményt is képes leadni, 140 dB maximális hangnyomást produkálva. A Community név ma már az egész világon egyet jelent az innovációval, a tiszta, erőteljes hangzással, precíz lefedettséggel, és az olyan hangsugárzókkal, amelyek a legszélsőségesebb körülmények között is megállják a helyüket. A Community sportlétesítmény hangsugárzói igen kedvező ár/érték aránnyal, verhetetlen minőséget garantálnak.

Bővebben: ITT! és ITT!


Az Community eszközeit 2001 óta, kizárólagos joggal forgalmazza Magyarországon az INTERTON Group.

Bővebben: www.communitypro.com

Kattints az alábbi linkre és tudj meg többet:
http://www.communitypro.com/news/press-releases/community50


 

2018. február 24. 12:53

Minden jog fenntartva. 2024 - Instrument Reklám/MUSICMEDIA