MusicMedia

„Amíg a muzsika szól, a világ is sokkal szebb.”

308 formáció pályázott

Lezárult az NKA Hangfoglaló Program ötödik évada első pályázatának jelentkezési határideje. Az Induló Előadói Alprogram felhívására 308 formáció adta be a pályázatát augusztus 6-áig. A Hangfoglaló Program Kollégiuma várhatóan november elején hirdeti ki a 2018/2019-es szezon támogatottjait.

Ötödik alkalommal jelent meg az Induló Előadói Alprogram pályázati felhívása július elején. Az NKA Hangfoglaló Könnyűzene Támogató Program Kollégiuma ez alkalommal is olyan formációk jelentkezését várta, amelyek legfeljebb egy lemezzel és minimális rádiós játszással rendelkeznek, ugyanakkor van színpadi, koncertezési gyakorlatuk. A zenekarok és egyéni előadók augusztus 6-án éjfélig tölthették fel pályázatukat – benne legfeljebb három saját dallal – a Nemzeti Kulturális Alap rendszerébe. A megadott határidőig 308 pályázat érkezett.

A beérkezett pályázatok feldolgozása az NKA Igazgatóságán elkezdődött. A Hangfoglaló Program Kollégium tagjai legkésőbb augusztus 20-áig minden érvényes pályázati anyagot megkapnak, így a szeptember 8-ai kollégiumi ülésen dönthetnek arról, melyik formációkat hívják be a meghallgatásra. Az előző években 80-100 formáció kapott lehetőséget arra, hogy szakmai zsűri előtt, élőben is megmutassa magát. A meghallgatásnak ismét az A38 Hajó nagyterme ad majd otthont, 2018, október 12. és 15. között.

A meghallgatás zsűrijét idén is tizenöt szakmabeli alkotja majd: fesztiválszervezők, klubvezetők, kiadók, menedzserek, korábbi támogatottak. A zsűri előtt minden formációnak két-két dalt kell élőben előadnia, ami alapján a szakemberek javaslatot tesznek a Kollégiumnak az ötödik évad támogatott zenekaraira. A Kollégium várhatóan október második felében hozza meg döntését, és a tervek szerint november 5-én hirdeti ki, mely zenekarok és előadók kapnak 2-2 millió forintos támogatást minimum öt új dal rögzítésére, egy hanghordozó kiadására, videoklip készítésére és promócióra.


2018. augusztus 10. 06:39

Minden jog fenntartva. 2024 - Instrument Reklám/MUSICMEDIA